• DOLAR 32.326
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2302.391
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 yasakları nedeniyle dertli olan birçok işletmenin yanında, fırıncılar da işlerinin yarı yarıya düşmesinden şikayetçi. Yüksek derecelere varan sıcaklıkta tuttukları orucun sevap açısından daha fazla olduğunu belirten fırıncılar, Ramazan ayında oruç tutukları için sevinçli olduklarını dile getirdiler.

Salgın yasakları ve Ramazan orucunun sıcağını iç içe yaşayan fırıncı esnafı, salgın yasakları nedeniyle işlerinin düşmesinden dolayı şikayetçi. Esnaf, Ramazan ayında fırın sıcağında iş yapmalarına rağmen yaptıkları ibadetin sırf Allah`ın emri olduğu için şevkle oruç tuttuklarını belirttiler.

Salgının etkisinden dolayı işlerinin düştüğünü belirten fırın İşletmecisi Feyzi Saylan, “ Salgın yasakları nedeniyle işlerimiz çok sönük geçiyor. Biz fırıncılar, ateşin yanında zorluklar içinde çalışsak da Ramazan ayının manevi boyutunu çok iyi bildiğimiz için daha şevkle çalışıyoruz.  Tabiki bunun sevabı daha büyüktür. Normal şartlarda oruç tutan bir kişi ile fırında çalışan bir olmaz. Allah-u Teala ona göre sevabını verecektir. Biz bunu bilerek daha bir içten çalışıyoruz. Önceki Ramazan aylarına göre bu Ramazan ayı çok sönük geçiyor. Salgın yasaklarından dolayı şimdi iftarda kapatıp gidiyoruz.  Eski Ramazanlarda iftardan çok sonraları ancak kapatabiliyorduk.” dedi.

Salgın sürecinde işlerinin yarı yarıya düştüğünü belirten fırın İşletmecisi Abduselam Yıldırım, “Geçen yıl Ramazan ayında köyde yaşayanlar gidip gelebildikleri için biraz daha iyiydi işlerimiz. Bu yıl salgın nedeniyle köylüler de gelemedikleri için işler yarı yarıya düştü. Bu Ramazan ayında Cuma namazı için bile köyden gelenler yok denecek kadar az. Palu`nun en kalabalık olduğu gün Cuma günü caddeler bomboş. Bir fırıncı, eczaneci, bir manavcı var. Bununla Palu ilçesinin ekonomisi dönmez. Ramazan ayında işimizin zorluğu daha da artıyor. Sabah 07.00`de gelip akşam 07.00`ye kadar işe devam ediyoruz. Ancak namaz kılmaya fırsatımız oluyor. Ramazan ayı Allah`a şükür bizi hiç yormaz. Biz Allah için aşkla orucumuzu tutuyoruz. Hiç yorulmuyorum. Hiç susamıyor ve acıkmıyorum.  Gerçeken bu Allah`ın verdiği bir sabırdır. Çok sabırlıyız ve Ramazan çok güzel geçiyor.” ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayında havalar serin olduğu için oruç tutmanın zorluğunun olmadığını belirten fırın İşletmecisi Mehmet Özcan şunları söyledi:

“Oruç tutmanın zorlukları var. Ramazan ayında Palu'da tava, lahmacun gibi ek işlerden dolayı bir yoğunluk yaşanıyor. Bu durum Ramazan'da bizi zorluyor. Ama o zorluklara rağmen yine de iyidir. Ben şahsım olarak sanki iftarmışım gibi rahatlıkla çalışabiliyorum. Bizim müşteri yoğunluğumuz daha çok köylüler olduğu için ve pandemi yasakları nedeniyle köylü de ilçeye gelemediği için bu durum bizi ciddi biçimde etkiliyor.” dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız