• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
İşgalci ABD, Umman Denizi’nde silah yüklü bir gemiye el koydu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Donanması 5'inci Filosu'ndan yapılan açıklamaya göre, 6 Mayıs’ta Umman Denizi’nin kuzeyinde başlatılan operasyon kapsamında güdümlü füze kruvazörü USS Monterey, "Arap yelkenlisi" olarak tanımlanan bayraksız silah yüklü bir gemiye el koydu.

Ele geçirilen silahlar arasında binlerce Çin yapımı kalaşnikof ve yüzlerce ağır makineli tüfek, roket güdümlü el bombaları ve keskin nişancı tüfeklerinin yanı sıra onlarca Rus yapımı tanksavar güdümlü füzenin bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, silahların ABD Donanmasının elinde olduğu ancak sevkiyatın başlangıç ve varış noktasının hala soruşturulduğu bildirildi.

El koyma işleminin ardından teknenin ve sorgulamaları tamamlanan mürettebatın ayrılmasına izin verildiği belirtildi.

Yemen’de yıllardır süren iç savaşa müdahil olan tarafların Umman Denizi üzerinden ülkeye silah sevkiyatı yaptığı biliniyor.

YEMEN’DEKİ ÇATIŞMALAR

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler ile hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Ülkede yaklaşık 7 yıldır süren çatışmalarda binlerce kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak; K24

Bu haberler de ilginizi çekebilir