• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
49`uncu Kütüphane Haftası başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Üniversitesinde 49. Kütüphane haftası başlıyor. Üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da bir dizi etkinliklerle kütüphane haftası kutlanacak.

25 Mart tarihinde start alacak olan etkinliklerin bu seneki ana temasının `Yenileşme ve Kütüphaneciler` olarak belirlendiği bildirildi. Kütüphane haftasının açılışı Batmanlı Dengbej Salihi Kobini tarafından `Dengbej dinletisiyle gerçekleştirilecek. Dünyanın Öyküsü Editörü Yazar ve Şair Özcan Karabulut tarafından verilecek konferansın yanı sıra `Batmanlı yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor` projesi kapsamında imza günü de üniversitenin merkez kampüsündeki konferans salonunda düzenlenecek.



Amaçlarının Kütüphaneleri bir bilgi ve gelişim merkezi haline dönüştürmek olduğunu ifade eden Üniversite Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Muzaffer Bimay, \"Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, kütüphaneye çok önem veriyor. Rektörümüzün sayesinde kütüphanemizde şuan itibariyle 28 bine yakın yazılı materyal bulunuyor. Yeni kurulmuş üniversitelere göre kitap sayısıyla çok daha iyi yerde olduğumuzu söyleyebilirim. 150 bin materyal kapasiteli Üniversitemiz Kütüphanesini kullanıcılarımızın hizmetine açarak yeni projelerle sadece üniversite kullanıcılarına değil tüm Batman halkına hizmet vermeyi amaçlıyoruz\" dedi.




Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam`ın önderliğinde kütüphane haftası etkinliği kapsamında cezaevine de kitap bağışı yapacaklarını söyleyen Bimay, \"Rektörümüz Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, okumaya değer ve önem veriyor. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Rektörümüzün talepleri doğrultusunda Batman cezaevine kitap bağışı yapacağız\" ifadelerini kullandı. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir