• DOLAR 32.512
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2436.287
  • ...
Ramazan Bayramı öncesi yetim ve öksüz çocukların yüzleri güldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği koordinesinde hayırseverlerin katkısı ile hayata geçirilen kampanyası kapsamında kentte bulunan 2 bin 300 yetim ve öksüz çocuğun dileği gerçekleştirildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Ramazan Bayramı öncesinde kentteki yetim ve öksüz çocuklara mektup yazarak gerçekleşmesini istedikleri üç hayalini yazmalarını istedi. Vali Gül’ün yazdığı mektuplar, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yetim ve öksüz çocuklara ulaştırıldı.

 

Üç dileklerinden bir tanesini mektuba yazan ve çoğunluğu da tablet, bilgisayar, bisiklet ve oyuncak gibi çeşitli eşya isteyen çocukların istekleri hayırseverler tarafından karşılandı.

Gelen cevaplar doğrultusunda hayırseverlerin desteğiyle görevliler tarafından çocukların bu dilekleri Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleştirildi.

Ramazan Bayramı öncesi yetim ve öksüz çocukların hediyeleri Şehitkamil ilçesindeki Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda düzenlenen törenle araçlara yüklenerek evlerine uğurlandı.

Törenin ardından kampanya ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Vali Gül, Ramazan Bayramı öncesinde yetim ve öksüz çocukların yüzünü güldürmek amacıyla böyle bir kampanya hayata geçirdiklerini söyledi.

İstekleri yerine getirilen çocukların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yardım alan yetim ve öksüz çocuklar olduğunu belirten Gül, “Bu çocukların yüzünü güldürmek için onların mektup ve mektupta üç dilek yazmalarını istedik. Üç dileklerinden bir tanesini de Ramazan Bayramı öncesi yerine getirmeye çalışacağımızı belirttik ve yerine getirdik.” diye konuştu.

Kampanya kapsamında çocukları mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Gül, kampanyaya destek herkese teşekkür etti.

“Çocuklarımızdan 3 dilek istedik”

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kayıtlarında ihtiyaç sahibi olan 18 yaşının altındaki 2 bin 300 öksüz ve yetim çocuğa mektup gönderdiklerini ve 3 isteklerini sorduklarını belirten Gül, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına kayıtlı 2 bin 300 öksüz ve yetim çocuğumuz var. Bizde bu çocuklarımıza mektup yazdık. Çocuklarımızdan 3 dilek istedik, 3 dilekten bir tanesini hayırseverlerimiz ile birlikte koordine ettik. Kampanyayı ilçelerde kaymakamlarımız koordine ettiler. Vefa Sosyal Destek grupları da lojistiği ile ilgilendi. Hayırseverlerimiz de finansmanıyla ilgilendiler, ben hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

“Çocuklarımızın isteklerini yerine getirdik”

2 bin 300 öksüz ve yetim çocuğun bütün isteklerinin yerine getirildiğini belirten Gül, “İsteklere baktığımızda hayata dair her şey var. Kendi çocuğumuz ne istiyorsa, bu çocuklarımız da onu istiyor. Kimisi oyuncak, kimisi bisiklet, kimisi biriyle görüşmek, kimisi bir yere gitmek, bir yeri gezmek istiyor. Kimisi ev eşyası istiyor. Çocuklarımızın isteklerini yerine getirdik. Vefa Sosyal Destek grupları istekleri teslim etmeye başladılar. Farklı ilçelerde olan çocuklarımız var, onların da istekleri yerine getirildi. Çocukların burada olmama sebebi ise çocukları rencide etmek istemedik. Dolayısıyla da Vefa Sosyal Destek gruplarındaki ağabeyleri ve ablaları evlerine hediyelerini teslim edecekler. Mektubun gereği yapılmış olacak. Şimdiden de hayırlı bayramlar diliyorum. Katkısı olan herkese de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu vesile ile bizde mutlu olduk”

Amaçlarının Ramazan Bayramı öncesinde çocukların yüzünü güldürmek olduğunu ifade eden Gül, “Her bayramda anneler ve babalar imkanlar ölçüsünde çocuklarının isteklerini yerine getirmeye çalışırlar. Bu çocuklarda devlete emanet, devletin annelik babalık yaptığını çocuklar ve devlet olarak bu çocukların bir dileğini yerine getirmek istedik. Her anne ve baba nasıl ki çocuklarının her isteğini yerine getiremiyorsa, biz de bütün isteklerini yerine getiremeyeceğimizi için üç tane seçenek istedik, üç seçenekten ve isteklerinden bir tanesini yerine getirdik. Bu vesile ile bizde mutlu olduk.” şeklinde konuştu.

Her çocuğun kendine göre bir isteğinin olduğunu bildiren Gül, çocukların arasında kutsal topraklara gitmek isteyenlerin de olduğunu ifade etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir