• DOLAR 32.371
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Göçmen mezarlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiliz The Guardian gazetesi, Birleşmiş Milletlerin (BM) raporları, mülteci hakları ve sivil toplu örgütlerinin derlediği verileri haberleştirdi.

Covid-19 salgını sürecinde Avrupa Birliğine (AB) üye ülkeleri, Avrupa sınırlarından en az 40 bin düzensiz göçmeni geri iterek yasadışı yöntemlere başvurdu. Kolluk kuvvetlerinin uyguladığı yönetimler nedeniyle 2 binden fazla insanın ölümüne yol açtığı ortaya çıktı.

Haberde yer alan ve sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan olayların bir veri tabanıyla ile BM kurumları tarafından yayınlanan raporlara dayanan analizde, salgının başlamasıyla birlikte geri itme uygulamalarının daha vahşi bir hale geldiği ifade edildi.

İtalya'nın önde gelen insan hakları ve göçmenlik uzmanlarından, Palermo Üniversitesi iltica hukuku profesörü Fulvio  Vassallo  Paleologo, "Son raporlar, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmen ölümlerinin arttığını ve aynı zamanda AB ülkeleri ile Libya gibi AB üyesi olmayan ülkeler arasında yapılan işbirliğinin artmasının çok sayıda kurtarma operasyonunun başarısız olmasına yol açtığını gösteriyor." dedi.

Paleologo, bu bağlamda salgının başlangıcından bu yana denizde meydana gelen ölümlerin, Avrupa Birliğinin Avrupa'ya açılan tüm kapıları kapatma ve göçmen kontrolü konusunda Libya gibi ülkelerle iş birliği yapmayı amaçlayan yaklaşımıyla doğrudan veya dolaylı bir şekilde bağlantılı olduğunu vurguladı.

AB üyesi ülkelerinin salgın sürecinde mülteci geçişlerini engellemek için yaptığı operasyon ve geri itmelerle yaptıkları vahşet bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Düzensiz göçmenlere yönelik AB ülkelerinin acımasız yöntemleri AB sınır ajansı Frontex tarafından da desteklendiği iddia edildi.

Bakan Soylu Yunanistan'ın mültecileri yakma girişimini paylaşmıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan kolluk kuvvetlerinin mültecileri benzinle yakmaya çalıştığı anlara ait görüntüleri Twitter hesabından paylaşmıştı.

Paylaşımında Avrupa Komisyonu'na çağrı yapan Bakan Soylu, "Avrupa, Yunanistan'ı şımartmaya ve olanlara sessiz kalmaya devam ettikçe tarihe, bu kötülüğün azmettiricisi olarak geçecektir. Yunanistan kolluk güçlerinin insanların üzerine benzin dökerek yakmaya kalkışması, Avrupa'nın gözcülüğünde katliam yapmaktır." diyerek tepki göstermişti.  (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir