• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
Kınamalar yetmez, harekete geçin! SİYONİST TERÖR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal polisi, mübarek Ramazan ayı boyunca Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik vahşi saldırılarını artırarak sürdürüyor. İşgal polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırısında 205 Filistinli yaralandı.

Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Harem-i Şerif önceki gece işgalcilerin müdahalesiyle bir kere daha karıştı. İşgal polisi, Mescid-i Aksa’da teravih namazı kılan Müslümanlara ses bombaları ve plastik mermiyle saldırdı. İşgalcinin küstahlığı karşılıksız kalmadı. Filistinli gençler, taşlar ve cam şişelerle karşılık verdi.

FİLİSTİN KIZILAYI: 205 KİŞİ YARALANDI

İşgal güçlerinin, önceki akşam Doğu Kudüs'ün farklı noktalarında plastik mermi ve ses bombalarıyla düzenlediği saldırılarda yaralananlara ilişkin Filistin Kızılay’ından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu saldırılarda 205 Filistinlinin yaralandığı, bunlardan 88'inin hastanelere kaldırıldığı, diğerlerinin ise ayakta tedavi edildiği aktarıldı.

Yaralanmaların çoğunun plastik mermiyle yüz, göz ve göğüs bölgesinden olduğuna değinilen açıklamada, Filistin Kızılay’ının, hastanelerde doluluk yaşanması nedeniyle bölgede sahra hastanesi kurduğu ifade edildi.

HENİYYE, NETANYAHU'YU UYARDI: ATEŞLE OYNAMA!

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, işgal polisinin, Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili olarak siyonist rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu uyardı.

Hamas'a ait El-Aksa televizyonuna konuşan Heniyye, "Netanyahu ateşle oynama. Bu, ne senin ne ordunun ne polisinin ne de bütün olarak İsrail'in kazanabileceği bir savaş değil." ifadelerini kullandı.

Yapılan fedakarlıklar ne denli büyük olursa olsun Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı müdafaa edeceklerini kaydeden Heniyye, "Kudüs, yaşanan tüm barbarlığa ve İsrail terörizmine rağmen, Yüzyılın Anlaşması'nı Mescid-i Aksa'daki gönüllü bekçilerin ayaklarıyla parçaladı." diye konuştu.

İşgal rejiminin, ahmakça davranışlarda bulunduğunu ve Kudüs ile Mescid-i Aksa'da yaptıklarının doğuracağı sonuçlardan habersiz olduğunu dile getiren Heniyye, yaşananların, Arap ülkelerinin işgalciyle normalleşme sürecine son vereceğini sözlerine ekledi.

HÜDA PAR: VİCDAN SAHİBİ HERKES TEPKİ VERMELİDİR

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermiyle saldırarak 53 Filistinliyi yaralayan siyonist işgal rejimine tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yapan Sağlam, “Mescidi Aksa'da cami cemaatine saldıran siyonist işgal rejimi, 53 kardeşimizi yaraladı. Her Ramazan ayında Müslüman kanı dökmeye çalışan siyonistlere vicdan sahibi herkes tepki vermelidir. Saldırılara sessiz kalmak, yeni saldırılara davetiye çıkarmaktır.” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN İŞGALCİYE ÇAĞRI: SALDIRGAN TUTUMUNA BİR AN EVVEL SON VER

Dışişleri Bakanlığı, işgal polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik saldırısını şiddetle kınadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği ve çok sayıda Filistinli sivilin yaralanmasına sebep olan saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

İşgal rejiminin ramazan ayı boyunca Filistin halkının ibadet özgürlüğünü ve Harem-i Şerif'in statüsünü hedef aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu akşamki olaylara sebebiyet veren İsrail hükümetini, söz konusu provokatif ve saldırgan tutumuna bir an evvel son vermeye çağırıyor ve aklı selime davet ediyoruz." denildi.

ÇAVUŞOĞLU: FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da işgal rejiminin saldırganlığına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay." ifadelerini kullandı. Yaralılara şifa dileyen Çavuşoğlu, "Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: NAMAZ KILAN CEMAATE SALDIRI AÇIK BİR DEVLET TERÖRÜDÜR

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da işgalcinin saldırılarına sessiz kalmadı. Şentop, sosyal medya hesabından, her Ramazanda olduğu gibi işgal rejiminin, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirterek, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

ALTUN: İSRAİL'İN KUTSALLARIMIZA SALDIRMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını şiddetle telin etti. Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip ettiklerini kaydederek, "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, işgal polisinin, Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırmasına tepki gösterdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Harem-i Şerif, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız." İfadelerini kullandı.

FİLİSTİN ULUSAL KONSEYİ’NDEN İSLAM ALEMİNE 'İSRAİL’E TAVIR ALIN' ÇAĞRISI

Filistin Ulusal Konseyi, İslam ve Arap dünyasını, işgal polisinin, Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı aynı düzeyde tavır takınmaya çağırdı.

Konsey'den yapılan yazılı açıklamada, acımasız saldırıların, Müslümanlara ve kutsal mekanlarına yapılmış bir saldırı ve tüm şer'i örfe yapılan bir saygısızlık olduğu belirtildi.

Açıklamada, İslam ve Arap dünyasına, "çekingen" açıklamalarla yetinmeyip, siyonist rejimin Doğu Kudüs'teki fiillerinin tehlikesini yansıtacak düzeyde ciddi tavır alma çağrısında bulunuldu.

Arap Parlamentolar Arası Birliği, Arap Parlamentosu ve İslam ülkelerinin parlamentolarını, siyonist saldırılara karşı koyma konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplantılar düzenlemeye çağıran Konsey, uluslararası toplumdan da sözlü açıklamalarla yetinmemesini istedi.

PAKİSTAN CEMAAT-İ İSLAMİ PARTİSİ: KARDEŞLERİMİZLE OMUZ OMUZAYIZ

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Lideri Siracül Hak, işgal polisinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Lideri Hak, yazılı açıklamasında, işgal güçlerinin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da ibadet etmelerini durdurmaya hakkı olmadığını belirtti. Hak, mübarek Ramazan ayında işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırmasını şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, "Pakistan halkı, Filistin'deki kardeşleriyle omuz omuza duruyor. Filistinlilerin fedakarlık ve cesaretlerini takdir ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÜRDÜN: İSRAİL'İN MESCİD-İ AKSA'DA İBADET EDENLERE YÖNELİK SALDIRISI BARBARCA

Ürdün, işgal polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik saldırısını "barbarca" şeklinde niteleyerek kınadı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayf el-Fayiz, "Harem-i Şerif'e yapılan baskının ve barış içinde ibadet edenlere yönelik saldırının, açık bir ihlal ve barbarca bir davranış" olarak nitelendirerek, kabul edilemez bu saldırıları kınadıklarını belirtti.

Ürdünlü yetkili, İsrail polisinin ve özel kuvvetlerinin derhal Mescid-i Aksa'dan çıkarılması ve cemaatin ramazan ayının mübarek gecelerinde ibadetlerini özgürce eda edebilmesi gerektiğini ifade etti.

"Mescid-i Aksa'da, Eski Şehir'de ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Kudüslülere yönelik apaçık saldırıları kınıyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada Fayiz, uluslararası toplumdan Aksa'da, Eski Şehir'de ve Doğu Kudüs'teki ihlallerini durdurması için işgalcilere baskı uygulamasını istedi.

İRAN'DAN İŞGAL REJİMİNİN MESCİD-İ AKSA SALDIRISINA KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, siyonistlerin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Hatipzade şöyle konuştu: "Bu savaş suçu, bütün dünyaya, gayri meşru siyonist rejimin suçlu mahiyetini, uluslararası hukukun ve en temel ilkelerinin ihlalini gösterdiğini ve bunu durdurmak için acil uluslararası eylem ihtiyacını bir kez daha ispatlamıştır."

Saldırılarda şehit olanların ailelerine başsağlığı dileyen Hatipzade, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası örgütleri bu savaş suçuyla mücadelede görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

İran'ın,  Filistin halkının yanında olduğunu belirten Sözcü, başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm ülkeleri, siyonist saldırganlara karşı Filistin halkının yanında olmaya çağırdı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir