• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Kürtçeye `Yasal` Saygısızlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı tabelalarındaki Kürtçe yazı siyasi Partiler Yasasına aykırı olduğu iddiasıyla kaldırılmak istendi.
 
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av.Cemal Çoban, HÜDA PAR`ın Batman İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binalarındaki tabelalarda yazılan "Serokatiya Bajarê Êlihê, Serokatiya Navçeya Navende" yazılarının Siyasi Partiler Yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırılması için Batman Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yazılı bildirimde bulunulduğunu söyledi.
 
Güvenlik Şubenin, tabelanın indirilmesini aksi takdirde kendilerinin müdahale edeceğini bildirdiğini aktaran Çoban, "Bu talep bizce şu an içinde bulunduğumuz ve bütün kesimlerin bir şekilde olumlu karşıladığı sürece aykırıdır. Bu yapılan Kürtçe Diline tahammülsüzlüğün bir ifadesidir. Siyasi Partiler Kanununda böyle bir yasağın bulunması Türkiye için bir ayıptır. Biz parti olarak ivedilikle bu yasal düzenlemenin yapılıp, bu ayıba son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
(Veysi Demir/M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir