• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Parkomat İşçileri kötü iş koşulları nedeniyle iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Mersin Büyükşehir belediyesi bünyesinde taşeron şirkete bağlı olarak çalışan Parkomat işçileri iş koşullarının kötü olması nedeniyle ve işten çıkarılmaları protesto etmek amacıyla iş bıraktılar. Öğlen arası dahi yemek molasının olmadığını ve çok kötü şartlar altında çalıştığını öne süren Parkomat işçisi Uğur Fidan, işten çıkarılmaların durdurulmasını ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istediklerini söyledi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinden şehir içindeki park kiralama işini alan bir şirkete bağlı çalışan Parkomat işçisi yaklaşık 70 kişi, iş koşullarının kötü olması nedeniyle ve işten çıkarılmaları protesto etmek amacıyla iş bıraktılar. Sabah saatlerinden itibaren iş bırakan işçiler İstiklal caddesinde bir araya gelerek eylem yaptılar. Öğlen arası dahi yemek molasının olmadığını ve çok kötü şartlar altında çalıştığını öne süren Parkomat işçisi Fidan, işten çıkarılmaların durdurulmasını ve çalışma koşullarının düzeltilmesini istediklerini söyledi. Son 1 ay içerisinde yaklaşık 180 kişinin işten çıkarıldığını iddia eden Fidan, işten çıkarılanların keyfi gerekçelerle çıkarıldığını savundu.
İşten çıkarılan işçilerden birisi olan Özhan Özkan da 2 yıldır çalıştığı şirketten haksız ve keyfi gerekçeyle işine son verildiğini söyledi.İşine dönene kadar eylemde olacağını ifade eden Özkan, herkesi kendilerine sahip çıkmaya çağırdı.

 

İşçiler sorunlarının çözümü için DİSK`e bağlı GENEL-İŞ Sendikasına toplu halde gittiler. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir