• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mil-Diyanet Sen Şırnak Şube Başkanı Doru: Kadir Gecesi'ni fırsatta çevirelim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kur'an-ı Kerim'in Kadir Gecesi'nde indirildiğine vurgu yapan Doru, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu söyledi.

Mübarek gecelerde yapılan ibadetlerin yılın her gününde yapılması gerektiğini dile getiren Doru, "Mübarek geceleri bir gece ile sınırlandırmamak lazım. Ramazan ayında yaptığımız ibadetleri, senenin tüm günlerinde de yapmalıyız. Bütün yılı Ramazan bilmeliyiz, her geceyi Kadir Gecesi bilmeliyiz. Tabii bu gecelerin hürmetine bazı özel değer verilmeli ama bununla sınırlı kalmamalıyız." dedi.

 

"Müslümanlar ümmet olma bilincine sahip olmalı"

Müslümanların ümmet olma bilincine sahip olması gerektiğinin altını çizen Doru, şunları söyledi:

Bundan daha önemlisi biz Müslümanların Ümmet olma bilinci yani birbirimize karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmemiz olmalıdır. Bu geceleri fırsat bilmeliyiz. Küskünlükler varsa barışmalı, aramızda kin ve husumet olmaması için bol bol dua etmeliyiz. Ümmet olarak en büyük sorunumuz parçalanmış olmamız, ayrı gayrı düşmemiz, birbirimizle uğraşmamızdır. Bu mübarek günlerde, bu mübarek zaman dilimlerinde en çok üzerinde durmamız gereken birbirimize olan sevgimizi, muhabbetimizi, saygımızı gözden geçirmemiz olacaktır. Kudüs'te Müslüman kardeşlerimize yapılanları hepimiz gördük. Eğer biz gerçekten Ümmet olsaydık, birlik beraberliğimiz olsaydı o görüntüler yaşanır mıydı? Asla yaşanmazdı, hem de en mübarek ayımız olan Ramazan ayının en mübarek günlerinde belki de Kadir Gecesi'nin olduğu anlarda ümmetin başına neler getirdiler. Birlik beraberliğimiz olsaydı terörist ve işgalci israil her Ramazan ayında Müslüman kardeşlerimize bu zulmü yapamazdı. Eğer ümmetin vahdeti olsaydı bu zulmü yapmaz, ümmetten çekinirdi. Rabbimden bu mübarek günler hürmetine, bu mübarek zamanların hürmetine ümmet olmamızı diliyorum. Rabbimden bütün kardeşlerimize, birlik olalım, beraber olalım, ümmet olalım, birbirimizle uğraşmayalım. Bu enerjimizi birbirimizle kullanmayalım İslam düşmanlarına ve ümmet düşmanlarına kullanalım.

Kadir Gecesi'nde Müslümanların zaferi için dua edilmesi çağrısında bulunan Doru, "Onun için her zamankinden daha çok duaya sarılmamız lazım. Rabbimizin 'Bana dua edin ki duanıza icabet edeyim.' çağrısına hep beraber sarılalım. Müminin silahı olan dua için ellerimizi semaya kaldıralım. Mazlum ve mağdur olan tüm kardeşlerimiz için Rabbimize dua edelim. Bu mübarek gün ve gece hürmetine inşallah Rabbimiz dualarımıza icabet verecektir. Bir Müslümanın yanında bulunmayan din kardeşine yapacağı dua kabul olunur. Bir kimse din kardeşine hayır dua ettikçe yanında bulunan görevli bir melek ona 'Duan kabul olsun, aynı şeyler sana da verilsin.' diye dua eder. Rabbim şu mübarek gece hürmetine günahlarımızı affetsin. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem), 'Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet.' buyurmaktadır. Kendimiz ve kardeşlerimiz için dua edelim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir