• DOLAR 32.575
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2427.169
  • ...
​Adana ilçe müftüleri: Bu gece Kur’an’a sarılalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi’nin özel bir anlam taşıdığını belirten merkez Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman, önceki ümmetlerin uzun ömürlü olmaları sebebiyle fazla sevap kazanma imkânına sahip bulunmalarına karşılık Müslümanlara Kadir Gecesi’nin verildiği belirtti.

Müftü Yaman, bu gecenin çok iyi idrak edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında ve bütün hikmetli işlerin kararlaştırıldığı mübarek bir gecede indirildiğine dair ayetlerle birlikte ele alındığında, Kadir Gecesi’nin Ramazan ayı içinde bulunduğu sonucu ortaya çıkar. Bu gecenin daha çok ramazanın son on veya yedi günündeki tekli gecelerde aranması gerektiğine dair hadisi şerifler gecenin tespitiyle ilgili bazı ipuçları vermektedir.” dedi.

Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman

Kadir Gecesi’nin tam olarak bildirilmemesinde bir hikmetin olduğunu söyleyen Yaman, “Zira Kadir Gecesi’nin bildirilmesi halinde Müslümanlar sadece o geceyi ihya etmekle yetinebilirlerdi. Halbuki kısmî belirsizlik sayesinde müminlerin Kadir gecesi ümidiyle bütün ramazan gecelerini ibadet şuuru içerisinde geçirmeleri söz konusudur. Ayrıca Kadir gecesinin bildirilmemesi yoluyla Müslümanların bilerek ona saygısızlık göstermeleri veya tazimde aşırıya kaçmaları önlenmişte olabilir.” diye konuştu.

“Kur’an-ı Kerim okumak elbette başta gelen görevlerimiz olmalıdır”

Kur’an-ı Kerim’in çokça okunması gerektiğini söyleyen Yaman, şu ifadeleri kullandı:

“Kur’an’ın indiği bu geceyi ihya ederken, bu aya ve bu geceye şeref kazandıran Kur’an-ı Kerim okumak elbette başta gelen görevlerimiz olmalıdır. Peygamberimizin, ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir’ ve ‘Kim Kur’an’ı okur ve onunla amel ederse, kıyamet günü babasına bir taç giydirilir. Bu tacın ışığı, güneş dünyadaki herhangi bir evde bulunduğu takdirde onun vereceği ışıktan daha güzeldir.’ hadislerini unutmamız gerekmektedir. Öyle ise, Kur’an ile bizzat amel edenin ışığı nasıl olacak, düşünebiliyor muyuz? Namaz kılalım. Kadir Gecesini namaz kılarak ihya edelim. Yatsı namazını camide cemaatle kıldıktan sonra evimize gelince teravih kaza namazları kılalım ailemizle birlikte kılalım. Namaz kılarak, Kur’an okuyarak evlerimizi aydınlatalım.”

Adana’nın merkez Yüreğir İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü ise gecenin önemine binaen, “Kadir Gecesi yüce dinimiz İslam’ın en şerefli, en faziletli ve en ihtişamlı gecelerinden en başta gelenidir. Kadir gecesi, İslam güneşinin, Kur’an nurunun dünyayı aydınlatmaya başladığı mübarek bir gecedir.” dedi.

Yüreğir İlçe Müftüsü Ahmet Gözcü

“Kadir Gecesini önemli kılan en temel faktör Kur’an-ı Kerim’in kendisinde indirilmeye başlanmasıdır”

Müftü Gözcü, “Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesi’nde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu belirtilmektedir. Hayırlı olanın bu gecede yapılan amel olduğu, bin ayın ise içinde Kadir gecesinin bulunmadığı bereketli bir ömre bedel bir süreyi ifade ettiği anlaşılmaktadır. Kadir Gecesi’ni önemli kılan en temel faktör Yüce Rabbimizin bizlere bildirdiği üzere, Kur’an-ı Kerim’in kendisinde indirilmeye başlanmasıdır. Kur’an-ı Kerim son ilahi mesajdır, insanlığı yanlıştan hidayete ulaştıran, dünya ve ahiret huzuru sağlayan mukaddes kitabımızdır. Yüce Allah’ın biz kullarına olan sonsuz rahmeti sayesindedir ki zamanların ve mekânların bir kısmını diğerlerinden faziletli kılmıştır. Bu zaman ve mekânlarda yapılan ibadet ve hasenata bahşedeceği mükâfat ve sevabın ziyadesiyle olacağını bizlere bildirmiştir. Şöyle ki, mekânlardan Kâbe-i Muazzama, Ravza-i Mutaahhara, Müzdelife ve Mina. Aylar içinde Ramazan, haftanın günleri içinde Cuma, geceler içerisinde ise Kadir Gecesi bu yüceliklere haiz müstesna zamanlardır.” ifadelerini kullandı.

Müftü Gözcü, “Rabbim Ramazan ayını, Kadir Gecesi’ni ve nihayetinde kavuşmayı umut ettiğimiz Ramazan Bayramı’mızı bizlere mübarek kılsın, taksiratımızı, günahlarımızı affeylesin. Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramı’nızı tebrik eder, milletimiz ve  âlem-i  İslam için, insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir