• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Ayasofya Camii 87 yıl aradan sonra Kadir Gecesi’nde mahya ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ramazan ayına özel olarak mahya kurulması için tamamlanan hazırlıkların ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın şalteri açmasıyla Ayasofya, mahya ile aydınlatıldı.

Vali Yerlikaya, mahya atölyesini ve Kahraman Yıldız ustayı ziyaret ederek; Ayasofya’yı ışıl ışıl aydınlatan mahyaların hazırlanma aşamasında yer aldı.

Vali Yerlikaya, Osmanlı geleneği olan mahya sanatının son temsilcisi olan ve "göklere yazı yazan usta" olarak tanınan Kahraman Yıldız’la birlikte mahyalara ampul taktı.

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan Vali Yerlikaya, "Uzun yıllar sonra Ayasofya’da mahya kuruldu. Mahya, kültürümüz Osmanlı’dan kalan çok özel bir geleneğimiz. Bu mübarek ayda, Ayasofya’da başka bir ilk yaşansın, bu kutsal mekân mahya ile buluşsun, ışıl ışıl olsun istedik. Bu niyetle, Kahraman ustamızla bir araya geldik, o da Ayasofya için kolları sıvadı, ekibiyle birlikte çalışmalara başladı." dedi.

Ayasofya 'La ilahe İllallah' yazısıyla İstanbul'u aydınlatıyor

Atölyeyi ziyaretinde kısa süreliğine de olsa Kahraman Usta’ya çıraklık yaptığını söyleyen Yerlikaya, “Ayasofya mahyamız, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne yetişecek. Ayasofya, mahyasındaki  ‘La ilahe illallah’ yazısıyla da İstanbul’umuzu aydınlatacak." diye konuştu.

Tarihe tanıklık edildi

Ayasofya’yı ışıl ışıl aydınlatan mahyaların hazırlıklarının tamamlanması ile birlikte Vali Yerlikaya şalteri açtı ve Kadir Gecesi için mahyaların ışıkları yandı. Ayasofya Camii’ndeki bu tarihi ana tanıklık eden Yerlikaya, "Mahyamızdan ışıklarımız tüm İstanbul semalarına en güzel şekilde yansıyor." dedi.

İslam ümmetinin Kadir Gecesi’ni de tebrik eden Vali Yerlikaya, "Başta İstanbullu hemşehrilerim olmak üzere bütün ülkemizin, gönül coğrafyamızın Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Duaların kabul olduğu bu özel gecede inşallah salgın günlerinden bir an önce kurtulmayı diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir