• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
Malezya'dan siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malezya Başbakanı'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Malezya İslam Partisi Başkanı Abdulhadi Awang, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Mescid-i Aksa’da bulundukları sırada çok sayıda Filistinli yaralandı. Siyonist işgal rejimi, Aksa’da ibadet eden cemaati ses ve gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle hedef alarak zulüm işledi, zalimlerden oldu.” dedi.

Awang, işgalcilerin, mübarek Ramazan ayının son 10 gününü Mescid-i Aksa’da geçirmek isteyen onlarca Filistinliyi alıkoyduğunu hatırlatarak, bunun kabul edilemez bir durum olduğunun altını çizdi.

Açıklamasında Awang, işgal rejiminin, bir taraftan ibadetlerini eda etmek üzere camide toplanan Müslümanlara saldırarak, diğer taraftan Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi’nde ikamet eden Filistinli aileleri tehcir politikasıyla tehdit ederek bölgedeki gerilimin tırmanmasına ve kaos ortamının oluşmasına neden olduğunu vurguladı.

“Filistin davası sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesidir” ifadelerine yer verilen açıklamada, tüm Müslümanlara, Kudüs halkı için Allah’tan yardım dileme çağrısında bulunuldu.

Müslüman halkları, Kudüs ile dayanışma ve destek gösterileri yapmaya davet eden Awang, İslam İş birliği Teşkilatı, Arap Birliği ve bütün İslam dünyasını, işgal rejimine karşı sert adımlar atmaya ve işgalcilerin Mescid-i Aksa’da işlediği insanlık dışı suçlara sert tepki göstermeye davet etti.

Mescid-i Aksa, içindeki namazgahlar ve avlular, dün gece Filistinli direnişçiler ile işgalciler arasında yaşanan kasvetli çatışmalara tanıklık etti. İşgalcilerin, Mescid-i Aksa’da namaz kılan Filistinlilere saldırması sonucu 205 kişi yaralandı.

Akşam saatlerine doğru siyonistler, on bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini ihya etmek üzere Mescid-i Aksa’ya akın eden Filistinli cemaate saldırdı.

Filistin Kızılay’ı, işgal altındaki Kudüs'ün farklı noktalarına düzenlediği baskın ve saldırılarda plastik mermi ve ses bombaları kullanan siyonistlerin, saldırılar sırasında yaraladığı Filistinliler hakkında yazılı açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada, siyonist işgal rejimine bağlı polis ve askerlerin, Mescid-i Aksa'ya düzenlediği saldırılarda aralarında kadınların da bulunduğu 205 Filistinliyi yaraladığı belirtildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir