• DOLAR 32.438
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2486.84
  • ...
Mahalle sakinleri sokaklarının yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi Yalçın, Akçakaya, Dinler, Sultan, Batur ve 972'inci sokaklarında yaşayan mahalle sakinleri, altyapısı bozulan yollarına parke taşı döşenmesini istiyor.

 

Kışın yağan yağmurla birlikte yollarının çamurdan geçilmediğini, yaz aylarındaysa tozdan evlerinin pencerelerini açamadıklarını belirten mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Veli Gözüngül, sokaklarının yapılması için başvuru yapmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarına ifade etti.

 

"Yıllardır talebimiz hep erteleniyor"

Gözüngül, "Sokaklarımız için belediyeye defalarca başvurmamıza rağmen sokakların halini görüyorsunuz. Yaklaşık 8 yıldır sokaklarımız böyle. Kaç defa gidip yolumuzun yapılmasını istediysek ihalenin bittiği, yeni ihaleyle yapılacağı söylendi. Fakat yıllardan beridir bu ihale ne yapılıyor ne de bitiriliyor. Bizi oyalayıp duruyorlar. Çocuklarımız sokaklara çıkamaz durumda. Evlerimizin pencerelerini tozdan açamıyoruz. Pandemi sürecinde evlerimizi, sokaklarımızı temizlemek istiyoruz ama sokakların halini görüyorsunuz." dedi.

 

"10 yıldır sokaklarımız böyle"

Mahalle sakinlerinden Halil Adsız ise yamaçlardan akan suların evlerinin içine girdiğini dile getirerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Adsız, "Yağmurlardan sonra yamaçlardan inen su evlerimizin, iş yerlerimizin içine doluyor. Evlerimiz rutubet almış durumda. Toz ve çamur nedeniyle sokaklardan geçemiyoruz, perişan olmuşuz. Yetkililere başvurduğumuz halde ne parke yaptılar ne başka bir şey yaptılar. Yaklaşık 10 yıldır durum böyledir. Artık sokaklarımızın yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"Sorunumuzun çözülmesi için çalmadığımız kapı kalmadı"

Mehmet Kerkeser ise "Sokakların hali ortada, kanalizasyon boru hatları iptal edilmiş. Biraz yağmur yağdığında sokaklarımız çamur birikintileriyle doluyor. Bu gördüğünüz sokakları kendim moloz ve çakıl dökerek düzeltmeye çalıştım. Kaç defa yetkililere başvurduk. 10 yıldır bu sorunun çözülmesi için çalmadığımız kapı kalmadı. Değerli büyüklerimizden ve yetkililerden isteğimiz bir an önce sokaklarımızın yapılmasıdır." şeklinde konuştu.

 

"Sokaklarımız kışın çamur deryasından yazın tozdan geçilmiyor"

Sokaklarının çöp ve tozdan geçilmediği söyleyen Mahmut Pürnek," Kış aylarında sokaklarımız çamur deryasından, yaz aylarında tozdan geçilmiyor. Sokağa çıkamaz duruma geldik. Elbiselerimiz kirleniyor, evlerimizin pencerelerini tozdan açamıyoruz. Sokaklarımız kaderine terk edilmiş gibi. Her yer çöp, çamur ve toz. Bunun düzeltilmesini istiyoruz." dedi.

 

"Çocuklar sokağa çıkıp oyun oynayamıyor"

Yıllardan beridir yollarının bozuk olduğunu aktaran İbrahim Mendez, "Sokaklarımız çukur ve çamurdan geçilmiyor. Cizre'nin en ücra sokaklarını yaptılar, sıra bizim sokaklara geldiğinde ihalenin bittiğini söylediler. Yaklaşık 9 yıldan beridir sokaklarımız bu şekilde. Devletler aya çıkıyor bizler hala sokaklarımızda çukurdan, tozdan geçemiyoruz. Çocuklarımız sokaklara ne çıkabiliyor ne de oynayabiliyorlar. Tek isteğimiz sokaklarımızın yapılmasıdır." şeklinde konuştu.

 

"Altyapı yapmak için sokaklarımızı bozdular"

Altyapıyı yapacaklarını söyleyerek sokaklarının bu hale getirildiğini söyleyen Mesut Paksa, "Sokaklarımızda sorun yoktu, şikayetçi değildik. Altyapı çalışmaları yapacaklarını söyleyerek sokaklarımızı bu hale getirdiler. Yıllardan beridir çözülemeyen altyapı ve parkeleme sorunumuz var. Fazla anlatmaya gerek yok görüyorsunuz her şey ortada. Sokaklarımız bozuk, çukurlar ve tozdan geçilmiyor. Belediye ve yetkililere sesleniyoruz! Sokaklarımızı toz ve çukurlardan kurtarın." dedi.

"Neden bu sokaklarımıza hizmet yapılmıyor"

Sokak sakinlerinden Ayşe teyze, "Gördüğünüz sokakta bir tane kanal var ve sürekli tıkanıyor. Caddelerimiz çukur ve toz. Kimse sesimize kulak vermiyor. Bizim ne eksiğimiz var. Neden bu sokaklarımıza hizmet yapmıyorlar." dedi.

"Belediyeler hizmet üretmek için vardır"

"Belediyeler insanlar için vardır." diyen Emine teyze, "Belediyeler şehrin sokaklarını, caddelerini onarmalıdır. Belediyeler insanlar için vardır. Temizlenmeyen bir şehirde belediye ne işe yarar. Hizmet noktasında belediye sokaklarımızı, caddelerimizi unutmuş durumda." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir