• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Filistin’den uluslararası kuruluşlara acil toplanma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KUDÜS

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin’in Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi nezdindeki tüm Filistin elçileriyle konuştuğunu belirtti.

“İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEYEN İŞGALCİYLE İLİŞKİLERİ KESİN”

Maliki, elçilerden bu kurum ve kuruluşların son olaylarla ilgili acilen toplanmaları için gerekli diplomatik başvuruları yapmalarını istediğini aktardı. Uluslararası camianın kınama ve açıklama yönteminden vazgeçerek Filistin halkı için koruma sağlama aşamasına geçmesi gerektiğine dikkati çeken Maliki, işgal çetesinin bir "apartheid (ırkçı, ayrımcı rejim) rejimi" olduğunu ve diğer ülkelerin, "insanlığa karşı suç işleyen" bu rejimle ilişkileri kesmesi gerektiğini vurguladı.

SAHTECİLİK KANLARINA İŞLEMİŞ!

Maliki, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Filistinlilerin durumuna ilişkin ise, işgal çetesinin Filistin’in Ürdün’den aldığı ve Filistinlilerin mülkiyetini ispat eden belgeleri tanımadığını ancak Yahudi yerleşimcilerin sunduğu “sahte” belgeleri kabul ettiğinin altını çizdi.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir