• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
İzmir`de Göğüs Cerrahisi ve Geriatri Bilim Dalı yenilendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Modern bir donanıma kavuşturulan iki bölümün açılış kurdelesini DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, DEÜ Hastanesi Başhekimi ve Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nezih Özdemir birlikte kesti.

 

Rektör Prof. Dr. Füzün açılış konuşmasında, \"Göğüs Cerrahisi çok verimli çalışan bir bilim dalımız. Kendimi son yıllarda bir işletmeci gördüğüm ve kar zarar hesabına baktığım için Göğüs Cerrahisi`nin hastanenin en verimli ünitelerinden birisi olduğunu ifade etmek isterim. Gerçekten özverili çalışıyorlar ve böyle güzel bir mekanda olmayı hak ediyorlar, ancak şartlar bugüne denk geldi. Geriatri Bilim Dalı`na gelince, hepimizin bildiği gibi yaşlanıyoruz ve Türkiye nüfusu da yaşlanmaya başladı. Geriatristlere çok ihtiyacımız var. Onların hem bilimsel açıdan hekim yetiştirecek çalışmalarına, hem de verecekleri hizmete çok ihtiyacımız var. O açıdan bu iki değerli bilim alanının yeni polikliniklerini açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizde ilk defa Geriatri Polikliniği`ne başladık, arkadan Geriatri Servisi ve tabii daha önceki yıllarda söylediğim gibi planımızda bir de Geriatri Merkezi var. Ben bu bölümlerin yenilenmesine önayak olanlara, destek olanlara, sponsor olanlara çok teşekkür ediyorum. Başarılı, sağlıklı, hepimizin daha umutlu olabileceği çalışmalar diliyorum. Dün Sağlık Bakanı`nın yaptığı açıklamayı dikkate alırsak üniversite hastaneleri için bir ümit doğmuştur. İnşallah motivasyonumuzu tekrar hep birlikte kazanıp, eski günlerdeki gibi borçlarımızı sıfırlayıp, pozitife geçeceğimiz günleri düşleyerek çalışmayı diliyorum. Hayırlı olsun\" dedi.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, ilkleri ve yenilikleri seven bir üniversite olarak Geriatri Bilim Dalı`nın kurulmasını, Göğüs Cerrahisi`nin ilkler arasında olmasını çok önemsediklerini belirterek, \"Ben bir patolog olarak Göğüs Cerrahisi`nin nasıl canhıraş şekilde çalıştığını iyi biliyorum. Allah bu arkadaşlarımıza sağlık güç versin de görevlerini sürdürsünler. Geriatri son derece önemli bir bilim dalı. Türkiye`nin yaşlı nüfusu artmaya başladı, burada böyle güzel bir mekan hazırlanmasında katkıları olan herkese çok teşekkür ediyorum, iyi günlerde sağlıkla çalışın\" şeklinde konştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir