• DOLAR 32.374
  • EURO 35.033
  • ALTIN 2326.03
  • ...
Gaziantep’te "Mahalle Esnafımla Vefa Projesi” hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep Valiliği tarafından Ramazan ayı ve Covid-19 salgını nedeniyle başlatılan proje ile mahalle bakkallarından hayırseverlerin bağışları ile alınan gıda paketleri, Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara ulaştırıldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey ilçesi Onur Mahallesi'ndeki bir bakkala gelerek elleriyle ekiplerle birlikte ürünleri paketledi. Bakkal sahibi esnaf Musa Coşkun ile sohbet eden Vali Gül, proje hakkında gazetecilere bilgi verdi.

 

Tam kapanma döneminde 65 yaş üstündeki vatandaşların evlerinden çıkma kısıtlaması olduğunu ve bu nedenle ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubu ekiplerince karşılandığını belirten Gül, “İçişleri Bakanlığımız,  bütün valiliklere, ihtiyaçların olabildiğince küçük esnaftan, mahalle esnaflarından temin edilmesi talimatını vermişti. Bizler de bu ihtiyaçları hayırseverlerin katkılarıyla mahalle esnafından temin ederek sosyal yardımlaşmada kaydı olan ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.” dedi.

Projenin amacının mahalle esnafına destek olmanın yanında 65 yaş üstü ve maddi durumu yerinde olmayan vatandaşlara da sosyal destek sağlamak olduğunu ifade eden Gül,  şu ana kadar 5 bin aileye gıda paketi dağıtıldığını belirterek bütçenin yaklaşık 1,5 milyon lira olduğunu söyledi.

Projenin küçük esnafı mutlu ettiğini belirten Bakkal Musa Coşkun da proje ile hem yaşlıların hem de küçük esnafın yüzünün güldüğünü ve projenin devamını temenni etti.

Gaziantep Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından daha önce de “Zimem Defteri Projesi” hayata geçirilerek dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşların bakkal ve fırınlara olan borçları ödenmişti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir