• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
5084 Sayılı Teşvik Yasası Rafa mı kaldırıldı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 5084 sayılı teşvik yasasının Aralık 2012`de süresinin dolması üzerine yapılan girişimler sonucu ilgili yasanın uzatılması yönünde olumlu bir hava oluşmasına rağmen henüz gerçek anlamda bir ilerlemenin kaydedilmemesi tepkilere neden oldu.

 

\"5084, 51 ilin beklentisidir\"
5084 sayılı teşvik yasasının uzatılması konusunun 51 ilin beklentisi olduğunu ifade eden VATBO Başkanı Irak, \"Bu 51 ilimizin beklentisi olan bir teşviktir. Bildiğiniz gibi 2013 yılının başında süresi duldu. Bu teşvik yasası 10 yıldır yürürlükteydi. Daha öncesinde 4325 sayılı olarak 5 yıl yürürlükte kalmıştı. İş dünyasına önemli katkısı olan bir teşviktir. Ancak 2012 yılının sonunda süresi dolmuştu. Bununla birlikte bir haksız rekabetin oluşması söz konusudur\" dedi.

 

\"Hala ümitvarız\"
5084 sayılı teşvik yasasının çok önemli bir teşvik olduğunu ve mutlaka uzatılması gerektiğini belirten Irak, \"Bununla ilgili 51 ilin yapmış olduğu girişimler vardır. Geçtiğimiz ay Iğdır Ticaret sanayi odasının açılışa katılmıştık Orada Türkiye odalar ve borsalar birliği başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da açılışa katılmıştı. Konuyla ilgili yapmış olduğu sohbette söz konusu teşvik yasasının uzatılması yönünde Başbakan Erdoğan`la bir görüşme yaptıklarını ve bu noktada beklentilerinin devam ettiğini ifade ettiler. Ancak bu güne kadar bu da maalesef gerçekleşmiş değil\" ifadelerini kullandı.

 

\"Erken yapılan açıklamalar doğru değildir\"
Gerek 5084 gerekse KOSGEP Kredileri ve SGK prim borçları konusunda açıklamalarda bulunan bazı STK ve Siyasilere de tepki gösteren Irak, \"Bu ve benzer konularda vatandaşın beklentisi olan ve gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tam anlamıyla bilmeden ve gerçekleşeceği yönünde küçücük bir işaret alan bazı arkadaşlarımız ya da siyasilerimiz bunu kimseye kaptırmamak veya bunu kendi istedi diye gerçekleşiyormuş havası vermek için hemen çıkıp kamuoyuna duyurmaları doğru değildir. Maalesef bunun gerçekleşmemesi halinde de kendilerinden hiçbir ses çıkmamaktadır. Bu doğru bir yaklaşım değildir. Gayretlerin olduğu söylenebilir ancak bir çalışmayı kendine mal etme yönünde atılan erken adımlar maalesef vatandaşta moral bozukluğuna ve umut kırıklığına da neden olmaktadır\" diye konuştu.

 

Öte Yandan KOSGEP kredilerinin ertelenmesi olayını gündeme getiren VATBO Başkanı Mirza Nadiroğlu ve SGK Prim Borçlarını gündeme getiren AK Parti Van Milletvekillerinin Süreçle ilgili suskunlukları manidar bulundu. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir