• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
İZMİR - Dünyada alanında önde gelen üç büyük fuar arasında yer alan MARBLE`ya bu yıl 38 ülkeden ve 41 şehirden yerli ve yabancı bin 182 firma katılacak. Gelen yoğun talep nedeniyle blok ve stantlar için yaklaşık 1.500 metrekare yeni tahsis alanı açıldı.


Mevcut 5 kapalı holün yanı sıra Kültürpark`ta 7 bin 200 metrekarelik 4 adet geçici prefabrike ünite inşa edildi. Günde ortalama 80 TIR`ın malzeme taşıdığı fuara; işlenmiş, yarı işlenmiş ve ham olmak üzere yaklaşık 13 bin ton doğaltaş geldi.


Yeni taş örneklerinin ilk lansmanının yapıldığı, en yeni teknoloji ürünlerinin sektör temsilcileriyle ilk kez buluştuğu ve özel mimari projelerde kullanılan taş uygulama seçeneklerinin sergilendiği MARBLE Fuarı 2013 yılında da tüm katılımcılara ve doğaltaş sektörüne önemli iş olanakları sunacak.


1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2.600 metrekare alan üzerinde ilk kez düzenlenen MARBLE Fuarı, 1998 yılında, Uluslararası Fuarcılık Endüstrisi Birliği (UFI) tarafından üyeliğe kabul edilerek, ülkemizin dünya fuar otoriteleri tarafından tanınmış ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu.


Kent ekonomisine büyük katkı
MARBLE 2013`ün İzmir`e ekonomik katkısı her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli boyuta ulaştı. 2012`de kent ekonomisine 80 milyon dolar gelir sağlayan MARBLE`ın, bu yıl önceki yılı aşması bekleniyor. 4 gün sürecek MARBLE Fuarı`nda yurtiçi ve dışından gelen katılımcı ve ziyaretçiler, İzmir kent merkezindeki otellerin yanı sıra çevre ilçelerdeki otellerde de konaklıyorlar. Fuar süresince kentteki oteller tam kapasite çalışacak. MARBLE Fuarı`na 5 bini aşkın profesyonel ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Konaklaması İZFAŞ tarafından karşılanacak yabancı heyetler şöyle; Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Filistin, Irak, İran, İsrail, Kuveyt, Moldova, Rusya, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.


38 ülkeden firma katılıyor
MARBLE`a ABD, Almanya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Yunanistan, Hong Kong, Hindistan, Irak, İran, İtalya, İspanya, Japonya, KKTC, Kore, Kuzey İrlanda, Libya, Makedonya, Mauritius, Umman, Polonya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, San Marino, Suriye, İsveç, Hollanda, BAE, Ukrayna, Birleşik Krallık, Ürdün, Çek Cumhuriyet ve Tayvan`dan firmalar katılıyor.

41 ilden doğaltaş geliyor
19. MARBLE Fuarı`na Adana, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yalova olmak üzere Türkiye`nin doğal taş çıkan her bölgesinden taş gelecek. (İlyas Yıldız - İLKHA)