• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Fidan yetiştiricileri sorunlarına çözüm bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Perşembe günleri Manisa Bedesten Çarşısında fidancılar yetiştirdikleri meyve ve süs fidanlarını sergiliyorlar. Fidan ağaçları cins ve türüne göre 5 TL ile 15 TL arasında alıcı buluyor.

Ege Bölgesinde iklimsel olarak en çok meyve türü olarak Narinciye, zeytin, üzüm, kiraz, incir, elma türü fidanlar satılıyor, süs ağacı olarak çam ağacı türleri daha çok tercih edilenler arasında. Ancak fidan yetiştiricileri bazı sorunları olduğunu dile getirerek yetkililerin kendilerine çözüm bulmaların istiyorlar.

Fidan yetiştiricisi İbrahim Bodur, "Meyve türü fidanlar satmaktayız. Narinciye, kayısı, erik, şeftali, elma incir, ceviz, vişne, portakal, mandalina, greyfurt meyveler 5 TL narenciyeler 15 TL fiyatlarda satılıyor. Bu yıl pazarda belediye ile ziraat ile ilgili sıkıntılarımız var, belediye bize pazar yeri olarak daha düzgün bir yer belirtmesini istiyoruz. Bu konuyu defalarca dile getirdik ancak ilgililer çözüm olarak bize yardımcı olmadılar, il tarım müdürlüğü ziraat mühendislerimiz açık köklü ağaç satışını yasakladı. Poşetler içinde tüplü olarak satmak zorunda kalıyoruz" dedi.
(Ramazan Sındıraç - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir