• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
​ Kudüs cephesi vahdet cephesidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslümanlar tarafından 1979 yılından beri Ramazan ayının son cuma günü, “Dünya Kudüs Günü” olarak idrak ediliyor. Bu münasebetle HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu, tarafından da bir açıklama yayımlandı.

Açıklamasında Seyitoğlu, “Osmanlı imparatorluğunun yıkılmasının ardından İslam ümmeti açısından ikinci büyük musibet kuşkusuz ki, Filistin’in İngilizler tarafından işgali ve ‘israil’ adı altında Siyonist bir terör rejimin Filistin toprakları üzerinde kurulmasıdır. İslam ümmetinin karşılaştığı en büyük felaketin bugün Filistin toprakları üzerinde Siyonist terör yapının varlığının devam etmesi ve Kudüs’ün işgal altında olmasıdır.” dedi.

“Siyonizm İslam coğrafyasının kalbine saplanmış zehirli bir hançerdir”

İnsanlar arasında müminlere karşı en şiddetli düşmanın Siyonistler olduğunu belirtilen açıklamanın devamında Seyitoğlu, şunları aktardı:

“Allah Subhanehu ve Teala’nın Kur’an-ı Kerim’de 'insanlar arasında müminlere karşı en şiddetli düşman' olarak tanımladığı Siyonistler, tüm tarih boyunca hakkın sürekli düşmanı olmuşlar ve tarihsel açıdan da İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanlığın hep planlayıcısı, uygulayıcısı ve tetikleyicisi rolünü üstlenmişlerdir. Dolayısıyla Siyonizm; en küçük zerresi bile önlenemeyecek büyük felaket ve musibetlere yol açacak bir virüstür, İslam coğrafyasının kalbine saplanmış zehirli bir hançerdir. Bu kanser uru tamamen ortadan kalkmadıkça, denizden nehre bütün Filistin özgürleşmedikçe, dünya Müslümanları özgür Kudüs’te namazlarını kılmaya başlamadıkça İslam ümmetinin izzete kavuşması ve başını doğrultması mümkün değildir.”

“Dünya Kudüs günü, İslam ümmeti açısından vahdet ve kardeşlik günüdür”

İslam ümmetinin odaklanması gereken asıl davanın Kudüs olduğuna inanan Müslümanların Siyonizm ile mücadele bilincinin canlı tutması elzem olduğunu aktaran Seyitoğlu, “Kudüs davasının kararlılıkla sürdürülmesi ve Rabbimizin de müjdelediği üzere, bu ‘israil’ adlı gayri meşru kanser uru tamamen sökülüp atılıncaya kadar cihad ve direniş yolunun devam ettirilmesi adına, Ramazan ayının son cuması olan Dünya Kudüs Günü’nde Filistin'in direnişçi halkının ve İslami direnişin yanında durduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. Dünya Kudüs Günü, İslam ümmeti açısından vahdet ve kardeşlik günüdür; İslam’ın ve ümmetimizin azılı ve küstah düşmanlarına karşı yüreklerimizi ve bileklerimizi birleştirip Kudüs’ümüzle kucaklaşma günüdür. Kudüs günü, İslam’ın mübarek ve mukaddes kıldığı topraklar üzerinde hiçbir gayri meşru yapının duramayacağını, Filistin halkının vatanlarından, haklarından, özgürlüklerinden ve onurlarından mahrum bırakılmasının kesinlikle kabul edilmeyeceğini ve mukaddesatımızın Siyonistlerin çizmeleri altında çiğnenmesine göz yumulmayacağını haykırmanın günüdür! Kudüs günü, özgür Kudüs için Allah Subhanehu ve Teala ile ahitleşme ve Kudüs’ümüzün özgürlüğü uğruna kurban sunduğumuz tüm şehitlerimizle misakımızı tazelemenin günüdür.” ifadelerine yer verdi.

“Kudüs cephesi, kardeşlik ve vahdet cephesidir”

Seyitoğlu, “Kudüs bizim için hem vahdet ve kardeşliğimizin hem izzet ve zaferimizin teminatı, kurtuluşumuzun kapısı ve hak yolda yürüyüşümüzün pusulasıdır. Doğru yolda yürüyüp yürümediğimizin göstergesi Kudüs davasına olan bağlılığımızla ölçülür. Kudüs’le bağımız gevşedikçe, Kudüs’ü unutup başka konulara ve gündemlere boğulunca, Kudüs’ü özgürleştirme mücadelesini bir kenara bırakıp yapay kavgaların ve çatışmaların içine girdikçe, doğru yoldan saptığımızı rahatlıkla anlayabiliriz. Bu cihetle, Hazreti İbrahim’in Nemrud ile Hazreti Musa’nın Firavun ile ve Hazreti Resul-i Ekrem’in Ebu Cehil ile savaşının günümüzdeki karşılığı emperyalizm ve Siyonizm’e karşı mücadele eden Kudüs direniş cephesidir. Kudüs cephesi, sadece Siyonist işgal altındaki Filistin topraklarını özgürleştirme mücadelesi değil, aynı zamanda ümmetin gönül cephesidir. Kudüs cephesi, kardeşlik ve vahdet cephesidir. Kudüs cephesi, bilinç ve basiret cephesidir.” şeklinde belirtti.

“Şüphesiz ki Filistin toprakları bu Siyonist rejimin işgalinden er geç kurtulacak”

“Taşıdığı önem sebebiyle küresel emperyalizm ve Siyonizm’in İslam ümmeti üzerinde oynadığı oyunların da merkezinde hep Kudüs vardır.” diyen Seyitoğlu, “Küresel güçlerin Müslümanları Kudüs’ten koparıp uzaklaştırmak için oyun üzerine oyunlar oynadığını, planlar üstüne plan yaptığını, Kudüs davasını ortadan kaldırmak için ittifaklar kurup savaşlar çıkararak kan dökmektedir. Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesine terör damgasını vuracak kadar, Filistin’in kahraman mücahitlerini yakalayıp zindanlara atacak kadar ve Filistin halkını en ağır ve insanlık dışı şartlarda muhasara altında yapayalnız bırakıp Siyonist saldırılara lojistik destek verecek kadar alçalan rejimlerin şimdi de bu terör rejimi ile askeri, siyasi ve ekonomik her alanda işbirliğine ve ittifaka yönelmeleri, bir paranın iki yüzü misali Siyonist rejimle giderek özdeşleşmeleri, gerçekte kendilerinin emperyalizm ve Siyonizm’in ne kadar kölesi olduklarını göstermektedir. Şüphesiz ki Filistin toprakları bu Siyonist rejimin işgalinden er geç kurtulacağı gibi, Müslüman halklar da böylesi işbirlikçi rejimlerin ihanetlerinden de kurtulacaklardır.” dedi.

“Yaşasın Ümmet kardeşliği ve yaşasın Kudüs dayanışmamız”

Seyitoğlu, “Kamuoyunda Filistin davasını ve Kudüs mücadelesini canlı tutacak yol ve yöntemler inşallah bu Kudüs günün de tarihe farklı bir şekilde kaydedilecektir. Bu vesileyle, Kudüs bilincini ümmetimizin zihinleri ve yüreklerine kazıyan tüm liderlerimize, alimlerimize, şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunarken onların bize emanet bıraktığı Kudüs sancağını daha da yükseklere kaldırmak, bu kutlu mücadeleyi zaferlerden zaferlere ulaştırmak ve ümmet olarak tez zamanda özgür Kudüs’te buluşmak için Allah Tebareke ve Teala’dan yardım ve nusretini niyaz ediyoruz. Yaşasın Ümmet kardeşliği ve yaşasın Kudüs dayanışmamız. Yaşasın Kudüs şehitleri ve yaşasın İntifadamız.” diyerek açıklamasına son verdi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir