• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Çöpler geri dönüşüme kazandırılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesi Çevre Temizlik Müdürlüğü artık karton, cam şişe ve katı atıkları ayrı toplamak için çalışma başlattı. Proje sayesinde Şanlıurfa`da çöpler geri dönüşüm olarak kullanılacak.

 

Sokaklarda karton toplayan 1500 çocuk kayıt altına alınacak

Şanlıurfa sokaklarında karton ve katı atık maddesi toplayan yaklaşık bin 500 sokak çocuğu da kayıt altına alarak sistemin içine almayı planlayan Şanlıurfa Belediyesi, katı atık ayrıştırma sistemiyle cam şişeler, kartonlar ve kâğıtlar geri dönüşümde kullanmayı planlıyor. Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, aynı zaman da istihdama da katkı sunacaklarını söyledi.

 

\"Günlük 450`ton çöpün 80 tonu geri dönüşüme kazandırılacak\"

Söz konusu proje ile Şanlıurfa`da bir ilke daha imza attıklarını belirten Palalıoğlu \"Biz kalite yönetim sistemimizde de belirttiğimiz gibi çöplerin atık olarak gömülmesi değil de hammadde olarak kullanılması arzuluyorduk. Bunun için geri dönüşüm sistemiyle ilgili bir imza törenimiz oldu. Bakanlığımızın yetkilendirmiş olduğu lisanslı firmalarımızdan biriyle ambalaj atıklarıyla ilgili yetki devri sözleşmemiz oldu. Bundan sonra Şanlıurfa`mızda artık çöpleri kaynağında ayrıştırarak toplamaya başlayacağız. Bunun için pilot uygulamalarımız olacak. Pilot bölgelerimiz olacak. Ben inanıyorum ki değerli Şanlıurfalı hemşerilerimizin katkılarıyla gerçekten de günlük 450 ton olan normal çöpümüzün büyük bir bölümünün en azından yüzde 20`lik kısmını 80 tonluk kısmını biz ambalaj atığı olarak ayrı toplayıp geri kalan çöpümüzü de düzenli depolama sahamıza götürmeyi düşünüyoruz. \"şeklinde konuştu

 

\"Toplanan çöplerin yüzde 50`sinden elektrik enerjisi üretmeyi hedefliyoruz\"

Atıklardan biyogaz, kompost ve biyogazdan da elektrik enerjisi üretmeyi amaçladıklarını kaydeden Şanlıurfa Belediyesi Çevre ve Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, \"Yakın bir gelecekte de eğer entegre bir atık yönetimini geri dönüşüm tesisini Şanlıurfa`mıza kazandırmış olursak mevcut çöplerimizin yüzde 50`sini ham madde olarak hedeflemekteyiz\" dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir