• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Batman Valisi Şahin Hasankeyf ilçesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hasankeyf Yukarı Şehir (Kale) alanında gerçekleştirilen arkeolojik kazılar, Büyük Saray Restorasyon çalışmaları ile Koruma ve Güvenlik Önlemlerine Yönelik Çevre Düzenlemesi  bilgilendirme toplantısı  Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı tarafından Büyük Saray Restorasyon ve Koservasyon Projesi, İŞKUR Projesi ve Arkeolojik Kazılarla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirmelerin ardından toplantıda, kale bölgesinde gerçekleştirilen çevre düzenlemesi ve yürüyüş yollarının onarımı ile ilgili yürütülen çalışmalar görüşüldü. 

İlçede bin kişilik cami ibadete açıldı

Vali Şahin, toplantının ardından ilçenin yeni yerleşkesinde ibadete yeni açılan bin kişilik Selahaddin Eyyübi Camisinde incelemelerde bulunarak, yürütülen hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

Hasankeyf meyvecilik uygulama istasyonu

Vali Şahin, daha sonra ilçenin yeni yerleşkesinde başta ilçeye özgü meyvelerin yetiştirilmesi için İl Özel İdaresi’nin destekleriyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne tahsis edilen 70 dekarlık alanda incelemelerde bulundu.

Çiftçileri modern meyvecilik çalışmaları konusunda eğitilmeleri ve başta gen kaynaklarını korumak üzere yerel çeşitler ve yeni meyve çeşitlerinin yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulacak “Meyvecilik Uygulama İstasyonu” alanında incelemelerde bulunan Şahin, yapılacak düzenlenmelere ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

Bahçe ihata çalışmaları, su kuyusu, sulama havuzu, elektrik iletim hattı çalışmalarının devam ettiğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, önümüzdeki dönemde tarla teraslama çalışmaları tamamlanacak ve kasım ayından itibaren bu alanın tamamında 3-5 dekar aralığında yerel meyve çeşitleri başta olmak üzere (Hasankeyf inciri, badem, üzüm, nar, kayısı, fıstık, aydın sarısı ve bursa siyahı inciri vb.) demostrasyonlarının kurulacağını kaydetti. Yetkililer, alanda görsel amaçlı bazı bölümlerde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirileceğini ifade etti.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir