• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vergi zammı protestolarının devam ettiği Kolombiya'da protestoculara "diyalog" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kolombiya hükümeti, vergi zammı kararına karşı şiddetli protestoların düzenlendiği ülkede protesto liderlerini gerilimi yatıştırmak için diyaloğa davet etti.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'nin danışmanı Miguel Ceballos, yaptığı açıklamada, "Ülkenin tüm kesimlerini dinlemeliyiz, ancak ülkenin de hükümeti dinlemesi gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Hükümetin haftaya pazartesi günün Ulusal Grev Komitesi de dahil olmak üzere protesto liderleriyle görüşeceğini söyleyen Ceballos, toplantıya Devlet Başkanı Duque ve Başkan Yardımcısı Lucia Ramirez'in de katılabileceği bilgisini paylaştı.

Ulusal Grev Komitesi; yerli halk, sendikalar, çevreciler ve öğrenciler dahil olmak üzere çeşitli toplumsal kesimleri temsil eden bir çatı örgüt olarak öne çıkıyor.

Öte yandan protesto liderleri, doğrudan Duque ile görüşmeye hazır olacaklarını, ancak aracılarla görüşmeyeceklerini duyurdular.

Kolombiya'da 28 Nisan'da sendikalar, yerel topluluklar, öğrenci grupları ve çeşitli muhalif kesimlerin "ulusal grev" çağrısıyla başlayan vergi reformu karşıtı gösteriler, başta sakin ve barışçıl geçerken, sonrasında şiddetli olaylara sahne olmuştu.

Başkent Bogota başta olmak üzere Medellin, Cali, Baranquilla, Cartagena ve Valle de Cauca dahil 50'den fazla kentte sokağa çıkan binlerce kişi, daha hükümetin yeni reform tasarısını protesto etmişti.

Ülkede en az 37 kişinin öldürüldüğü belirtilirken, bin 708 kişinin yaralandığı ve 89 kişinin ise kayıp olduğu açıklanmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir