• DOLAR 32.597
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2498.673
  • ...
Er-Reşak: ` Amerika`ya Bel Bağlamak Yanlış`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Er-Reşak, Obama`nın Filistin topraklarının Yahudilere ait tarihi topraklar olduğunu söylemesinin açıkça işgal rejimi yanlısı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

"Obama`nın işgal rejimine ulaşmasının ardından yaptığı açıklamaları ve Filistin topraklarının tarihi Yahudi toprakları olduğunu söylemesini şiddetle kınıyoruz" diyen Er-Reşak, ABD Başkanı`nın sözlerinin Amerikan yönetiminin aşırı işgal yanlısı politikalarını yansıttığını söyledi.

Obama`nın açıklamalarının gerçekte hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini belirten Er-Reşak, ABD Başkanı`nın sözlerinin Amerika`ya bel bağlamanın yanlışlığını da gösterdiğini ifade etti. Hamas lideri, Filistin halkının meşru haklarını direniş ile söküp alacağını bildirdi.

Bu arada, Hamas Hareketi sözcüsü Sami Ebu Zuhri de Obama`nın açıklamalarını eleştirerek, İsrail`in güvenliğini koruma sözü veren ABD Başkanı`nın Filistinlilerin ve özellikle de işgal zindanlarındaki esirlerin çektiği sıkıntıları görmezden geldiğini belirtti.

Hamas sözcüsü Obama`nın söz konusu açıklamalarına verilecek en iyi cevabın Filistin`de birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğunu ifade etti.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir