• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bekin: Kudüs'ün işgali daha da derinleşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın da desteklediği eski Başkan Trump'ın damadı ve başdanışmanı siyonist Jared Kushner ve BAE'nin kurduğu İbrahim Anlaşması Enstitüsü ile Filistin'in ve Müslümanların 3'üncü Haremi Kudüs'ün işgalinin daha da derinleşeceğini söyledi.

"Kushner ve BAE, Filistin'in teslimi anlaşmasını derinleştirme peşinde!"

Kushner ve BAE'nin başı çektiği enstitü ile ilgili Bekin, "15 Eylül 2020'de Washington'da, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'un katılımı ile Benjamin Netanyahu ve BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid el-Nahlan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif el-Zayani arasında imzalanan ve daha sonra Fas ve Sudan'ın da dâhil olduğu sözde 'Yüzyılın Anlaşması' olarak nitelendirilen ve işgalci israilin Müslüman olan Filistin halkını yine Müslüman ülkeler eliyle yok etme anlamı taşıyan planın baş mimarı olarak kabul edilen ABD eski Başkanı Trump'ın damadı ve baş danışmanı siyonist Jared Kushner ve Türkiye'ye karşı bölgede her fırsatta hasmane tutum sergileyen Birleşik Arap Emirlikleri, söz konusu ülkeler arasında oluşturulan bağların daha da güçlendirilebilmesi amacıyla İbrahim Anlaşması Enstitüsü adıyla bir sivil toplum örgütü kurdu. Siyonist Jared Kushner'e göre; 'İbrahim Anlaşması Enstitüsü', sözde 'Yüzyıl Anlaşması'nın yararları ve daha fazla Arap ülkesinin bu anlaşmaya dâhil edilebilmeleri için çalışmalar yapmayı hedeflemektedir." ifadelerini kullandı. 

"Enstitünün kurucu kadrosu azılı siyonistlerden oluşuyor"

İşgali derinleştirecek sözde anlaşmayı diğer Müslüman ülkelere yaymak için kurulan enstitünün kurucu kadrosunda azılı siyonistlerin varlığına dikkat çeken Bekin, "Siyonist Kushner, sözde İbrahim Anlaşması'nın müzakeresinde önemli roller oynayan eski Beyaz Saray elçisi Avi Berkowitz, israilli-Amerikalı İşadamı Haim Saban, Birleşik Arap Emirliği ve Bahreyn'in Washington büyükelçileri, Yusuf el Utaybe, Abdullah R. El Halife ve Gabi Ashkenazi sözde İbrahim Anlaşması Enstitüsünün kurucuları arasında yer aldılar. Enstitünün İcra Direktörlüğüne ise, ABD eski Başkanı Trump dönemi Ulusal Güvenlik Konseyi'nin eski Orta Doğu danışmanı Rob Greenway'ın atandığı ifade edilmektedir." şeklinde konuştu.

"Mescid-i Aksa'nın işgaline ses çıkarmayacak Müslüman ülkeler istiyorlar"

Söz konusu enstitüyü ABD başkanı Biden'ın da desteklediğini belirten Bekin, "Biden yönetimi de sözde 'İbrahim Anlaşması'nı daha da güçlendirmek ve potansiyel olarak bu anlaşmaya ilave Müslüman ülkeler eklemek istediğini açıkça ifade etmektedir. Nitekim ABD Başkanı Biden, Salı günü BAE, Emirlik Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile yaptığı görüşmede BAE ile israil arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin ABD için stratejik öneme sahip olduğunu ifade etmesi, geleceğe yönelik ABD ve israilin Ortadoğu üzerindeki planlarını bir kez daha ortaya koymuş oldu. Her fırsatta 'siyonist' olduğunu ve siyonizme hizmet arzusu içerisinde olduğunu ayan beyan ortaya koyan Joe Biden'ın, Trump'ın damadı Kushner'in öncüsü olduğu 'İbrahim Anlaşması'na destek vermesi ve söz konusu anlaşmanın derinleştirilmesi amacıyla kurulan 'İbrahim Anlaşması Enstitüsü' konusundaki memnuniyetini ifade etmesi gelinen noktadaki vahim durumu ortaya koymaktadır. Mescid-i Aksa'ya yönelik siyonist baskılara karşı sessizliği yeğleyen bir anlayış ile söz konusu 'İbrahim Anlaşması'na taraf olan Müslüman ülkelerin bundan böyle ancak israilin işgalci tutumuna hizmet etmesi söz konusu olabilir." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir