• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Bingöl basınında öne çıkanlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
Bingöl Gazetesi:`` Bu tür saldırılara pabuç bırakacak bir parti ve hükümet değiliz``
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı`na yönelik saldırılara ilişkin: \"Bu tür saldırılara pabuç bırakacak bir parti ve hükümet değiliz\" dedi.
Bakan Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı`nda İspanya Ekonomi Bakanlığı`nın Ticaretten Sorumlu Müsteşarı Jaime Garcia Legaz Ponce ve beraberindeki heyet ile görüştü.

 

Görüşmesinin ardından AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı`na yönelik saldırılara ilişkin bir soruyu yanıtlayan Yılmaz, siyasi partilerin halkı temsil ettiğini belirtti.

 

Yılmaz, bu partilere ve bu partilerin il ve merkez teşkilatlarına yapılan saldırıların aslında halka yapılan saldırılar olduğunu ifade ederek: \"`Bu partilere oy veren insanların iradesine, milletin iradesine yapılmış saldırılardır. Hiçbir şekilde tasvip edilmeyecek saldırılardır. Bu tür saldırılara pabuç bırakacak bir parti ve hükümet değiliz. Demokratik bir çerçevede şiddetten uzak bir şekilde Türkiye`de siyasetin gelişmesi yönünde ekonomide, demokraside çalışmalarımız devam edecektir`` diye konuştu.

 

Bingöl Online Gazetesi: \"muhtarlardan çarpıcı iddia``
\"Heyelanın geldiği iddia edilen yer gittiğimizde bir acı gerçekle karşılaştık. İsale hattında meydana gelen heyelan doğal bir heyelan değildir. Oradaki HES firmasınca çıkarılan toprak Bingöl`e gelen isale hattının üzerine dökmesiyle doğal olmayan bir heyelan oluşmuş. Firma kadar Bingöl Belediyesi de suçludur. Bu mevcut çalışmayla Bingöl en az bir hafta daha susuz kalacaktır.\"

 

Bingöl`de sekiz gündür devam eden susuzluk nedeniyle artan tepkiler, muhtarları harekete geçirdi. Günlerdir Bingöl Belediyesi`nin yaptığı bilgilendirmelerin ardından suların akmaması üzerine Karlıova İlçesi Devecik (Kürük) Köyü`ne giden Bingöl merkez mahallelerin muhtarları, sorunu yerinde incelediler.

 

Bingölün Sesi Gazetesi: ``Fenilketonüri hastalarının çilesi bitmiyor``
Fenilketonüri hastası 3 yaşındaki kız çocuğuna mama getirtmek için 6 ay beklemek zorunda kaldığını belirten Mikail Gören, Bingöl`de uzman diyetisyen bulunmamaktan yakındı.
Bir lokma dahi Fenilketönüri (PKU) hastalarının hayatını zehir etmeye yeterken, onlar için yapılan özel bir kraker, yada makarnanın Türkiye`ye getirilmesi bir yılı alıyor. Fenilketonüri hastası çocuklar, hayatlarının hiçbir döneminde normal insanlar gibi beslenemiyor. Sadece kendileri için özel olarak üretilen besinlerle hayata tutunan bu çocukların yedikleri ürünlerin fiyatları ise, hem cep hem de bunları alamayan aileler için yürek yakıyor.

 

Bingöl Kent Haber Gazetesi: ``Üniversite iki ayrı konferans düzenleyecek``
Bingöl Üniversitesi (BÜ) tarafından iki ayrı konferans düzenlenecek.
Bingöl Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın tarafından \"Aile İçi İletişim, Okullarda Değerler Eğitimi\" başlıklı iki ayrı konferans verileceğini belirtildi.

 

Açıklamada :\"Birinci konferans 22 Mart 2013 tarihinde saat 10:00`da Kültür Merkezi`nde verilecek. Bu konferansta \"Aile İçi İletişim\" konusu ele alınacak. İkinci konferans ise 22 Mart 2013 tarihinde Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu`nda saat 14:00`da yapılacak. Konferans \"Okullarda Değerler Eğitimi\" üzerine olacak.\" Denildi.

 

Bingöl Haber 12 Gazetesi: ``Nevruz`un birlik ve beraberliğin simgesi``
Vali Güvençer: \"Nevruz`un ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya gerçek anlamda yeni bir başlangıç olmasını gönülden diliyorum.\"
Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Nevruz`un birlik ve beraberliğin simgesi olarak kutlandığını vurgulayan Vali Güvençer, mesajında şunları kaydetti.
\"Baharın yeniden başlangıcı ve tabiatın uyanışını simgeleyen Nevruz birlik ve beraberliğin simgesi olarak da kutlanmaktadır. Yalnızca bir mevsim döngüsü olarak yorumlamanın yetersiz kalacağı Nevruz aynı zamanda bolluk ve bereketin, barış ve huzurun, kaynaşma ve kucaklaşmanın da habercisi olmuştur. Nevruz`un ilimize, ülkemize ve tüm dünyaya gerçek anlamda yeni bir başlangıç olmasını gönülden diliyorum.\"

 

Bingöl Olay Gazetesi:`` Karlıovada poşet içinde erkek cesedi bulundu``
Karlıova ilçesinde yeni mezarlık için tahsis edilen arazide belediye tarafından yapılan kazıda poşet içerisinde ceset bulundu.
Karlıova Belediyesinin yetersiz gelen mezarlık alanı genişletme ve yeni mezar yeri açma çalışması esnasında poşet içerisinde toprağa gömülü halde sahipsiz bir ceset bulundu.
Yeni mezar açma esnasında çıkan meçhul ceset Belediye görevlileri tarafından çıkarıldığı yere tekrar gömüldü.
Meçhul cesedin, derin yapılar tarafından daha önce öldürülen bir kişiye ait olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.
(Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir