• DOLAR 32.574
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2500.453
  • ...
Diyarbakır'da şehir içi trafiğini rahatlatmak için yol ve kavşak düzenlemeleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon ile Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, salgın nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, azalan trafik akışından faydalanarak Seyrantepe Köprülü Kavşağı ve Ahmet Arif Caddesi'nde çalışmalar başlattı.

Seyrantepe köprülü kavşağının hemzemin kısmındaki yoğun araç trafiğini hafifletmek ve hızlı bir akış sağlanması amacıyla dönel kavşak kaldırılacak, diğer kollarda iyileştirmeler yapılacak.

Yeni düzenlemelerle, araçlar kendine ayrılmış şeritlerde kavşağı hızlı bir şekilde terk etmeleri sağlanacak.

Ahmet Arif Caddesinin, Elâzığ Bulvarına bağlandığı noktada orta refüjün kapalı olması nedeniyle verimli kullanılamayan kavşakta yeni bir düzenleme yapılıyor.

Çalışmalar kısıtlamanın son bulmasıyla bitecek

Yeni düzenlemeyle araçların her yöne akışı sağlanarak kavşağın aktif hale getirilmesiyle Seyrantepe ve Mahabad Bulvarının yükü hafifletilecek.

Seyrantepe kavşağında alt ve üst geçidin trafiğe açık olacak şekilde yürütülecek ve bugün başlayan çalışmalarda, hemzemin kısmını kullanacak sürücülerin alternatif yolları kullanmaları gerekiyor.

Ahmet Arif Caddesinde başlayan çalışmalarda ise trafik akışı kontrollü olarak devam edecek. Seyrantepe Kavşağı ve Ahmet Arif Caddesindeki çalışmalar tam kapanma kısıtlaması süresinde bitirilecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir