• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
CHP Dersim ile 'helalleşmiş'!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Dersim Katliamı'nın yıldönümünde paylaşılan mesajlar CHP'yi karıştırdı. Twitter hesabından Dersim Katlimanıyla ilgili mesaj paylaşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, partisinden tepki gördü. Bunun üzerine CHP'li Özgür Özel bir açıklama yaparak "Biz Kılıçdaroğulu'nu genel başkan yaparak Dersim ile helalleştik" ifadelerini kullanarak yeni bir skandala imza attı. 

CHP'deki tartışmanın fitili Sarıbal'ın tweetiyle ateşlendi. Dersim Katliamı'nın yıldönümünde açıklama yapan Sarılabal, "Unutmadık, asla unutmayacağız! Dersim katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum." ifadelerini kullanarak Dersim Katliamı'nın yıl dönümünü yad etti. 

Sarıbal'ın bu paylaşımı üzerine Atatürkçü CHP'liler paylaşıma tepki gösterdi. Binlerce kişi Sarıbal'ın tweetini alıntılayarak Dersim'de katliam yaşanmadığını ispatlama gayretine girdi. 

Ancak asıl bomba CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamasıyla geldi. Bir televizyon programına katılan Özel, "Biz Dersim ile Dersimli fakir bir ailenin çocuğunu genel başkan yaprak helalleştik. Dersim ile yüzleştik" ifadelerini kullandı. Ancak Özel'in bu açıklaması da Sarıbal'ın linç edilmesini önleyemedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir