• DOLAR 32.35
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2310.236
  • ...
Suriyelilere yardım eden var mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Son aylarda Diyarbakır`da, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyeli dilencilerin sayısının artmasına halk tepki göstererek bunlara yardım eden yok mu? diye sordu.
 
Özellikle yanlarına küçük çocukları alıp ellerine Suriyeli olduklarını gösteren bir kâğıt veren Suriyeli mülteciler, Diyarbakır`ın en işlek yerlerinde durup dilencilik yapıyor.
 
Caddeler, cami önlerini ve işlek yerleri mesken tutan ve sayıları gün geçtikçe artan dilencilere karşı yetkililerin duyarsız kalması halkın tepkisine neden oluyor. Halk Suriyeli mültecilere Diyarbakır`da yardım eden kimse yok mu? diye sordu.
 
Suriye`den gelen mültecilerin sayısının, 185 bini kamplarda, 100 binden fazlasının da büyük şehirler başta olmak üzere çeşitli illere dağılmış durumda olduğunu ifade eden vatandaşlar, " Sayıları 300 bine yaklaşan Suriyeli mültecilere yeterli yardımların yapılmadığı ve bu durumun onların dilencilik yapmasına sebep olduğunu" söylediler.
 
Vatandaşlar, yetkililerin Suriyeli dilencilere karşı bir an önce önlem alınmasını isteyerek, " Dilenciler o kadar çoğaldı ki artık evlerimize dahi geliyorlar. Yetkilerden isteğimiz bunlara gerekli yardımların yapılması, eğer gerekli yardım yapılıyorsa bunlar niye dilencilik yapıyor anlamıyoruz" diyerek tepkilerini gösterdiler. (M.Sait Adiyaman, Mehmet Bozdaş - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir