• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Maliki`den Sadr`a Pazara Kadar Mühlet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki`nin Sadr Hareketi üyelerine hükümette kalıp kalmamaları konusunda net bir karar vermeleri için pazar gününe kadar süre tanıdığı bildirildi.

Maliki`nin basın danışmanı Ali el-Musavi, Maliki`nin, ``Sadr Hareketi üyeleri önümüzdeki pazar gününe kadar, oturumlara katılıp katılmayacakları konusunda net bir tavır almaları gerekiyor`` yönündeki mesajını aktardı.

Musavi, Maliki`nin, ``Sadr Hareketi bakanlarına pozitif ayrımcılık yapmayacağını, bakanların oturumlara katılmayarak görevlerini sürdürebilmelerinin olağan olmadığını da`` ifade ettiğini bildirdi.

Irak`taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, hareket üyeleriyle hükümet ve meclisten çekilmeyi görüşeceğini açıklamıştı.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, ``Hükümette bulunmanın faydasından çok zararı dokunuyor. Hükümette yer almanın kötülüğe ve zulme yardım etmek anlamına geldiğini düşünüyoruz. Hareket üyeleriyle hükümetten ve meclisten çekilmeyi görüşeceğiz. Güneyde ülke topraklarını satan, batıdaki ve kuzeydeki bazı illerde El Kaide örgütünün hakim olduğunu iddia eden zayıf hükümet ve zayıf mecliste kalmanın anlamı yok`` ifadesine yer vermişti.

Sadr Hareketi`nin hükümette 5 bakanı ve mecliste 40 milletvekili bulunuyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir