• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
Zeytinburnu'nda bina çöktü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeytinburnu Sümer Mahallesi 27/3 sokak üzerinde bulunan önceden boşaltılmış 4 katlı binada çökme meydana geldi.

İstanbul Valiliği, olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini açıkladı. Çevrede gerekli güvenlik önlemleri alındı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, " Bugün saat 10.30’da Zeytinburnu ilçemizin Sümer Mahallesinde bulunan 27/3 numaralı sokaktaki 5 katlı bir binada çökme meydana gelmiştir. Olay yerine AFAD, itfaiye, güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edilmiş olup, çevrede gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır.  Alınan ilk bilgilere göre, binanın yıkılma riski nedeniyle daha önceden boşaltıldığı anlaşılmıştır. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi sunulacaktır." denildi.

1995'te inşa edilen ve yapı ruhsatı bulunmayan binanın 6 daire ve 1 dükkandan oluştuğu aktarılan açıklamada, binada ikamet eden Kadir Yılmaz'dan alınan bilgiler şöyle aktarıldı:

"Gece saat 23.00 sıralarında çatlama sesleri duydukları, camlarda kırılmalar olduğu için evi tahliye ettikleri, binada kimsenin kalmadığı ve toplam 19 kişinin tahliye olduğu bilgisi verildi. Binanın ilçe nüfus müdürlüğünden alınan adrese dayalı nüfus kayıtlarından bina sakinlerinin telefonlarına ulaşılmış, hepsi tek tek aranarak, binada kimsenin kalmadığı teyit edilmiştir."

VALİ YERLİKAYA OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile Kaymakam Zekeriya Güney de olay yerinde incelemelerde bulundu.

Arısoy, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Sümer Mahallesi'ndeki binanın bugün saat 10.32'de yıkıldığını, içeride oturanlardan aldıkları bilgiye göre, saat 23.00'te çatırtı meydana gelen binanın gece boşaltıldığını söyledi.

Devletin bütün birimlerinin, Kaymakamlığın, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün, İl AFAD'tan sorumlu vali yardımcısının ve AFAD İlçe Arama Kurtarma ekiplerinin alanda olduğunu aktaran Arısoy, şöyle devam etti:

"Devletin bütün birimleri buradadır. Şu anda enkaz kaldırma çalışmaları yapılıyor. Yıkılan binanın etrafındaki 4 binadaki 33 daire şu anda nüfustan tahliye edilmiş bulunmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ekipleriyle enkaz kaldırma çalışmasıyla birlikte oradaki fiziki gözlemden sonra, o binalarda yeniden oturulup oturulamayacağına karar vereceğiz. Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybı olmamıştır."

Zeytinburnu Kaymakamı Güney ise olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir