• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Habertürtk’te ‘MHP’ depremi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP’nin başlattığı HabertürkTVizlemiyorum etiketi dün uzun süre twitter gündeminde kaldı. Bunun üzerine Habertürk yönetimi Ankara temcilcisi Bülent Aydemir’i görevden aldı. Bunun üzerine Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ise istifa etti.

BOYKUTU DEVLET BAHÇELİ BAŞLATTI

Habertürk ile MHP krizi MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’in kanalın haber suncusu Ebru Baki’ye twitterdan “kudurdunuz mu?” demesiyle başladı. Bunun üzerine Ebru Baki ile mesaisini paylaşan Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir duruma tepki gösterdi ve “Ulvi Bey çıkıp özür dilemelidir.” Dedi. Bülent Aydemir yayında Diyarbakırlı olduğunu da vurguladı.  Ancak MHP özür dilemek yerine boykot kampanyası başlattı. Kampanyanın startını ise Devlet Bahçeli verdi.

İKİ İSİM YERİNDEN OLDU

Bunun üzerine kanal yönetimi deneyimli gazeteci Bülent Aydemir ile yollarını ayırdı. Ardından sorumluluğu üzerine alan kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz ise istifasını yönetime sundu. Böylelikle MHP’nin Habertürk boykotu iki ismi de yerinden etmiş oldu.

CHP DE CNN TÜRK’Ü BOYKOT EDİYOR

CNN Türk’ün yayın politikasını beğenmeyen CHP yönetimi de kanalı boykot etme kararı almıştı. Uzun süredir CNN Türk ekranlarına CHP’li bir ismin çıkmasına izin verilmiyor. CNN Türk ve A Haber boykotuna uymayan Ümit Kocasakal, Mehmet Sevigen ve İrem Çiçek partiden ihraç edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir