• DOLAR 32.521
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2419.856
  • ...
Ubeydullah Durna şehadetinin 10. yılında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

5 Mayıs 2010 tarihinde Yüksekova'da Mustazaf-Der şubesine yapılan silahlı saldırıda şehit olan Yüksekova Mustazaf-Der şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna şehadetinin 10. yılında akrabaları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

“HİÇBİR ZAMAN ENDİŞESİ DÜNYA GEÇİMİ OLMADI”

Pandemiden dolayı gün boyu aralıklarla küçük gruplar halinde mezar ziyareti yapan Durna'nın akraba ve arkadaşları daha sonra da şehidin baba evini ziyaret ettiler. Evinin bahçesinde misafirlerini karşılayan Şehit Ubeydullah Durna'nın babası Hacı Behçet Durna,  gelen misafirlerini bahçesinde ağırlarken; dünyanın geçici olduğunu, asıl olan fedakârlığın ve vefanın olduğu bir dostluk ortamının devam etmesi gerektiği üzerinde durdu.  Dönemin dernek başkanı Abdüllatif Durna; "Fedakarlığı, azmi,  hizmet aşkı her zaman bize örnek olacak. İslam davasında fedakarlıktan, örnek kişilikten bahsederken geçmişten misaller vermeye gerek bırakmayacak bir tablo serdi gözlerimizin önünü. İyi bir dava insanı,  bir aile reisi ve iyi bir arkadaştı o." diyerek duygularını dile getirdi.  Dava ve iş arkadaşı Nazım Yüksek; "Şehadetine kadar uzun süre beraber çalıştık. Dürüstlük ve helal kazanç olmazsa olmazları idi. Maddi durumu iyi olmasa bile elindekini kardeşiyle paylaşmayı seven ve bunu yapan biriydi. Hiçbir zaman endişesi dünya geçimi olmadı, insanların dertleriyle dertlenen bir yapısı vardı." diyerek duygularını ifade etti.

“O ÖZLEM DUYDUĞU ARZUSUNA KAVUŞTU”

O dönem gazetecilik yapan Şehidin dava arkadaşı Sayim Yüksek ise; "10 yıldır aydınlatılmayan, 'gizlilik' damgası vurulup raflarda çürütülmeye bekletilen bir dosya var. Temennimiz o dur ki inşallah dosyanın adil bir şekilde yeniden ele alınması ve gerekli işlemlerin yapılmasıdır. Şehit hakkında kısaca şunu ifade edebilirim; o özlem duyduğu arzusuna kavuştu. Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın ve o çok sevdiği şehitlerle komşu eylesin." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir