• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
Cami yapımına yardım yapacaktı, tehdit edildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Eyüp Sultan Camii’ne yardım kararı alan Strazburg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian, çeşitli tehditler alması üzerine Belediye Meclisinden korunma istedi. Meclis, Jeanne Barseghian’ın isteğini haklı bularak koruma altına aldı.

Ancak Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin başta olmak üzere, pek çok sağcının tepkisi üzerine Eyüp Sultan Camii yönetim kurulu, Belediye Başkanına destekleri için teşekkür ettikten sonra, yardımın bu şartlarda kabul edilemeyeceğini bildirmişti.

İçişleri Bakanı ayrıca Grand-Est ve Bas-Rhin Valiliğinden belediyenin yardım kararını idari hakime sevk etmesini talep etmişti. Bunun üzerine Milli Görüş, cami projesi için mali destek başvurusunu geri çekmişti.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) hükümetin talebiyle Fransa İslam Konseyi'nin hazırladığı "Fransa İslamı Prensipler Tüzüğüne" Müslümanları ötekileştirdiği gerekçesiyle imza atmayı reddetti. Yasa, camiler ve bu camilerin idaresinden sorumlu derneklere yönelik müdahalenin yanı sıra, Müslümanlara ait dernek ve sivil toplum kuruluşlarının finansmanını denetim altına almayı öngörüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir