• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Sorumluluğu Omuzlarımızda Hissetmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Gönüllüleri Eğitim Derneğince (AGED) Diyarbakır`da inşaatı yarım kalmış bitmiş bir okulun tamamlanması için gerçekleştirilen ``Kardeşlik Gecesi``ne katıldı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, burada yaptığı konuşmada, Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak bazı hizmetleri Diyarbakır ve o bölge için daha çok yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Dinlediği yaşanmış bir olayı örnek veren Arınç, fakir ve yoksul birinin, çocuğunu okutmak için elinden tutarak yeni yapılmış yurda geldiğini fakat yer kalmadığı için alınmayan çocuğun daha sonra dağa çıktığını dile getirdi.

Arınç, ``Dağa çıkacak çocukların sorumluluğunu özellikle o bölgemiz için omuzlarımızda hissetmeliyiz. Yurtlar hazırlamalıyız, okullar yapmalıyız. Okuma salonları ve etüt merkezleriyle okul sonrası veya üniversiteye hazırlanırken o çocuklarımıza aynı zamanda sosyal, psikolojik açıdan da destek vermeliyiz. Onlara arkadaşlık yapmalıyız, ağabeylik yapmalıyız, geleceğe hazırlamalıyız. Bu yüzden bu çalışmaları hepimiz önemsiyoruz`` dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir