• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
`Her Evi Huzurevi Yapalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda düzenlenen ``Yaşlılara Saygı Haftası`` programına katıldı.

Huzurevlerinde ikamet eden 200 kişinin davetli olduğu programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit de katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, konuşmasına başlarken ``Sizden dua almak için geldim`` dedi.

Görmez, ``Sizin duanız olmazsa evlatların işi çok zor. Onun için ben en son yapacağım ricayı şimdiden yapayım; Ne olursa olsun aranızda ne geçmiş olursa olsun aman evlatlarınıza beddua etmeyin. Bilakis onlara dua edin`` diye konuştu.

İslam`da anne-baba sevgisini Hz. Muhammed`in hayatından örneklerle anlatan Görmez, konuşmasına şöyle devam etti: ``Bugün gelin kampanya içinde bir kampanya daha başlatalım. Kampanyamızın başlığı şu olsun `Ey Türk milleti gelin her evi huzurevi yapalım`. Çünkü içinde yaşlısı ihtiyarı olmayan, içinde annesi babası olmayan, içinde dedesi ninesi olmayan bir ev huzurlu ev olmaz.

Bir ev ki orada ak saçlı, ak sakallı ihtiyar bir dede var, bir ev ki beli bükülmüş o evde bir ihtiyar var, o ev gerçekten huzurlu bir evdir. Bir ev ki, Hadis-i Kutsi`de Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor, `Beli bükük, ak sakallı, ak saçlı ihtiyara ben azap etmekten haya ederim`. Dolayısıyla bir ev ki içinde annenin, babanın duası var, bir ev ki içinde büyükannenin, büyükbabanın duası var, bir ev ki içinde dedenin, ninenin duası var, o ev gerçekten huzurevidir.``
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir