• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Adli Mercilere Yansıtılır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu`nda Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı`nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Güler, Nevruz münasebetiyle 17 Mart`tan itibaren ülkenin birçok yerinde toplantılar düzenlediğini vurgulayarak, ``Öcalan posterleri, `suç ve suçluyu övmek` anlamında yasaktır, suçtur. Bununla ilgili tespitler yapılmıştır. Bazı yerlerde mahkeme kararları alınarak yasaklanmıştır, bazı yerlerde kitleler halinde giriş yapıldığı için o anda müdahale edilmemiştir ama tespit yapılmıştır. Mutlaka adli mercilere intikal ettirilecektir`` dedi.

Ankara`daki saldırılar

Güler, gazetecilerin ``DHKP-C`nin AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı`na yönelik saldırıları üstlendiğinin`` hatırlatması üzerine ise ``Kendi sitelerinde üstlenmişler. İki ayrı kişinin tespiti yapıldı ama gözaltı şeklinde bir şey yok`` karşılığını verdi.

``ABD Büyükelçiliği`ne saldırı öncesi DHKP-C`lilere yönelik bir liste yayınlanmıştı`` sözleri üzerine ise Güler, ``Evet o liste ile ilgili. Bizim daha önce de takip ettiğimiz isimlerden. Gözaltı yok ama takip sürüyor`` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir