• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Aytaç Durak serbest, Tuncel Tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Şüphelilerden 2’si cumhuriyet savcılığında, 5’i nöbetçi mahkemede serbest bırakıldı.
Kaçakçılık ve Organize Şube ekiplerince Adana Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları tamamlanan 16 şüpheli, dün saat 10.30’da Adana Adiyesi’ne sevk edildi. İçişleri Bakanlığı’nca hakkındaki soruşturmalar nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise akşam saatlerinde ifade vermek üzere savcılığa geldi.

Soruşturma kapsamında Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı akşam saatlerine kadar şüphelilerden Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Hasan Gülşen, Şakir O., Orhan A., Hacı T., Galip A, Gani Ö., Ahmet A., Mehmet Duran Y., Murat Ş., Muhammet Ş., Mehmet Salih T., Süleyman T., Yusuf E., Orhan Y. ve Emin E`nin ifadeleri alındı. Bu zanlılardan Hasan Gülşen ve Gani Ö. tutuksuz yargılanmak üzere savcılık aşamasında serbest bırakıldı.

Dün akşam saatlerinde Aytaç Durak’ın da aralarında bulunduğu 15 zanlı ise Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Sabah saat 03.30 sıralarına kadar süren mahkeme sonunda şüphelilerden Aytaç Durak, Şakir O., Galip A., Emin E. ve Mehmet Duran Y. tutuksuz yargılanmak üzere nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Zanlılardan Mustafa Tuncel, Murat Ş., Hacı T., Orhan A., Ahmet A., Muhammed Ş., Mehmet Salih T., Yusuf E., Süleyman T. ve Orhan Y. tutuklandı. Aytaç Durak, adliyenin kapısında basın mensuplarının sorularını cevaplamadan hızlı bir şekilde özel aracı ile ayrıldı. Tutuklanan sanıklar ise sıkı güvenlik tedbirleri altında polis aracıyla cezaevine götürüldü. Tutukluların adliyeden çıkartılması sırasında yakınları “namuslular içerde, namussuzlar dışarıda” diye tepki gösterdi. Kimi tutuklular ise basın mensuplarına sözlü hakarette bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir