• DOLAR 32.563
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2431.741
  • ...
Fırında çalışan personele hijyen eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde, 5996 sayılı kanun ile Türk gıda kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği ve iyi hijyen uygulamaları gereğince, hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, işyeri ve ekipman hijyeni, personel el yıkama, maske ve bone kullanımı konularında bilgi aktarıldı.
 
Eğitim toplantısında konuşan Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, "Gıda güvenilirliğinin sağlanmasında en önemli unsurlarından biri eğitimdir. Ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmesini sağlayarak bu yükümlülüğü yerine getirdik. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Ağrı`da düzenli periyotlar halinde "Ekmek Hijyen Eğitimi" vererek, halkımıza ekmeğin en güvenli şekilde ulaşmasını sağlayacağız" dedi.
 
Ayrıca Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili İsa Gün tarafından katılımcılara ekmek, unlu mamul üretimi dağıtım ve satışında hijyen esasları ile ilgili yapılan denetimlerde tespit edilen doğru-yanlış uygulamalar konulu, görsel materyallerle destekli sunum yapıldı.
 
Üreticiler ile tüketicilerin daha bilinçli davranabilmesi için gereken eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyleyen İsa Gün, bu kapsamda eğitim toplantılarına önümüzdeki günlerde devam edeceklerini söyledi.
(M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir