• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
PKK Kürdistan Bölgesi'nde kaçırdığı sivillerin ailelerinden fidye istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alınan bilgiye göre PKK, 6 ay önce Werti, Pişder ve Sidekan nahiyelerinden 6 vatandaşı, Kürdistan Bölgesi'ne ajanlık yaptıkları suçlamasıyla kaçırdı ve bu kişilerin serbest bırakılması için ailelerinden kişi başına 4 bin dolar talep etti.

Kaçırılanlardan ikisinin Werti, ikisinin Pişder, diğer ikisinin de Sidekan sakini olduğu, ailelerinin bu kişilerin nerede tutulduklarından haberdar olmadığı ifade edildi.

PKK mensuplarının dün, kaçırılanların ailelerini Werti nahiyesindeki Ênzey köyünde topladığı ve kişi başına 4 bin dolar talep ettikleri, aksi takdirde kaçırılanların 2 yıl boyunca PKK tarafından hapiste tutulacağının ailelere iletildiği belirtildi.

Kaçırılanların ailelerinin maddi durumunun olmadığı, PKK'nin, kontrolündeki bölgelerde halka yönelik çok sıkı kurallar koyduğu ve halkın günlük yaşamının çok zor şartlara bağlandığı aktarıldı.

K 24'ün haberine göre PKK'nin sivillerin telefonlarına el koyup günlerce iade etmediği, telefonlarda kimlerle görüşüldüğünün incelendiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir