• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
Kutlu Doğum Haftası için Temizlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Karacabey Belediyesi, camilerin fiziksel ve hijyenik şartlarda temizlenmesi için harekete geçti. Özellikle cami halılarının çeşitli bakterilerin üremesine müsait olduğunu ve özenle temizlenmesi gerektiğini kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, hijyenik şartlarda tertemiz yapılacak ilçe camileri temizliğinin `Kutlu Doğum Haftası`na yetiştirileceğini belirtti.

Başkan Koç, her yıl 2 defa gerçekleştirdikleri cami temizlikleri için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Başkan Koç, cami halılarının, özellikle mikrobik bakterilerin üremesine elverişli olduğunu ve namaz esnasında insanların ellerinin, zaman zaman yüzlerinin bu halıyla temas etmesinden ötürü hastalık bulaşma olasılığının yüksek olduğuna değindi. Koç, camilerin kaba temizliğinden çok halıları başta olmak üzere, çeşitli yerlerinin hijyenik koşullarda yıkanıp temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Koç, yılda 2 kez düzenli olarak yapılan cami temizliklerinin bu yıl da 14 Nisan’a denk gelen Kutlu Doğum Haftası`na yetiştirileceği kaydetti. Yılın ikinci temizliğinin ise kışa girmeden yapılacağını belirten Başkan Koç, “Yazın sıcak hava koşullarından dolayı insanlarımız zaman zaman camilere yalın ayak geliyor. Bu durum, hijyen şartlarına olumsuz bir etkendir. Bizler yazın oluşan bu durumu ortadan kaldırmak için ikinci temizliğimizi de kışa girmeden yapacağız.” diye konuştu.

Karacabey Belediyesi’nin çalışması kapsamında ilçede bulunan 28 camideki halılar, Kutlu Doğum Haftası’na kadar hijyenik şartlarda yıkanması sağlanarak, temiz hale getirilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir