• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İçişleri Bakanlığı tarafından dün akşam yayımlanan ve 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında marketlerde gıda dışı ürünlerin satışının yasaklandığını duyurdu.

Söz konusu karar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal, salgın sürecinde ciddi sıkıntı yaşayan kırtasiye esnafının alınan kararla bir nebze de olsa nefes alacağını, kısıtlama ve tam kapanma sürecinde kapalı olan kırtasiyelerin de diğer esnaf gibi faaliyet gösterebilmesi için bakanlıklar düzeyinde girişimlerde bulunduklarını ifade etti.

"Genelge bir nebze olsun sektörümüze can suyu katacak"

Özkal, "Tam kapanma döneminde ve hafta sonu kısıtlamaları olduğu zaman kırtasiye esnafı kapalıydı. Yalnızca bu zamanda değil 14 aydan beri pazarı olmayan bir sektör olduk. Gerçekten perakendeci kırtasiyeci esnafımızın nefes alacak hali kalmamıştı. Dün akşam yayımlanan genelge bir nebze de olsun sektörümüze can suyu katacak diye düşünüyoruz." dedi.

TÜKİD Genel Sekreteri İrem Özkal

"Kırtasiye sektörü de kısıtlama ve tam kapanma sürecinde açık olmalı"

Tam kapanma sürecinde marketlerde gıda dışı ürünlerin satılması yasaklandığını ancak bu süreçte kırtasiyelerin kapalı olması sebebiyle faaliyet gösteremediğini hatırlatan Özkal, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Esnaf eğitim devam ederken kırtasiyesini kapalı tutmak zorunda kalıyor. Bu da gerçekten bizi çok zorda bırakan, dayanacak gücü kalmamış esnafın son halini resmeden bir durumdur. Biz, 'eğitim kırtasiyesiz olmaz' görüşünde buluşuyoruz. Tüm bakanlıklarımıza, İçişleri Bakanlığımıza, Milli, Eğitim Bakanlığımıza bu durumu anlatıyoruz. Çünkü bir yandan çocukların okul malzemesi ve çıktı ihtiyaçları devam ediyor. Aynı şekilde kamu kuruluşlarında da çalışmalar ve fotokopi ile ilgili gereksinimler devam ediyor. Ancak kırtasiyeci esnafı kapalı. Bu insanlar aileleriyle birlikte geçim sıkıntısı yaşıyorlar. İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge bizim için bir umut oldu. İnşallah devamında da sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu zamanlarda ve tam kapanma döneminde kırtasiyeciler açık olacak olan işletmeler arasına alınması için çalışmalarımıza devam ediyoruz." (İLKHA)








Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız