• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Diyarbakır Valiliği açıkladı: 41 bin kişiye nakdi yardım yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR

Valilikten yapılan açıklamada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yürütülen “Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı" hayata geçirildiği bildirildi.

BAŞVURU GEREKİYOR MU?

Diyarbakır'da 17 ilçede toplam 41 bin 548 vatandaşın yararlanacağı program kapsamında 45 milyon 702 bin 800 liralık destek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik olarak ve başvuruya gerek olmaksızın gerçekleştirilecek.

NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yaşlı ve engelli aylıkları da Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ödemeleri ile birlikte yapılacak. Yarından itibaren bir önceki Sosyal Destek Programına e-Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından tespit edilmiş 41 bin 548 haneye, hane başı 1100 lira tutarında program kapsamında ödeme gerçekleştirilecek.

KİMLERE VERİLECEK?

Program hak sahipliği durumu, e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının "Sosyal Yardım Sorgula" başlıklı bölümünden kontrol edilebilecek. Destek ödemeleri, daha önce sosyal yardımlar için yapılan e-Devlet başvurularında banka hesap bilgileri bulunan vatandaşların hesaplarına, hesap bilgisi bulunmayanların PTT kartlarına yatırılacak.

ELDEN TESLİM YAPILACAK MI?

Banka hesabı olmayan ve PTT kart kullanmayanlara ödemeleri, Vefa Sosyal Destek Gruplarınca 5-10 Mayıs'ta konutlarında teslim edecek. Vatandaşlar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ile Vakıf Katılım, Ziraat Katılım, Emlak Katılım bankaları ve 28'i ilçelerde olmak üzere il genelindeki 48 PTT bankamatiğinden desteklerini alabilecek. Kentte daha önce faz yardımları, salgın yardım programı, diğer kuruluş yardımları, Biz Bize Yeteriz Türkiyem 1-2 programları kapsamında 238 bin 468 kişiye 238 milyon 468 bin lira yardım yapılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir