• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
Haberimizden sonra bakanlıktan zincir marketlere kısıtlama geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER

Küçük esnafın kapalı iken zincir marketlerin açık olması pandemi döneminin en çok tepki çeken konularındandı. Ancak 3-5 sermaye sahibi üzülmesin diye milyonlarca esnaf mağdur ediliyordu. Son olarak dün yaptığımız bir haberde vatandaşın haklı sitemini kamuoyunun gündemine getirmiştik. İçişleri Bakanlığı tepkilere daha fazla sessiz kalamadı ve 'Market Tedbirleri' genelgesiyle zincir marketlere kısıtlama getirdi. 

VATANDAŞ BÖYLE SESLENMİŞTİ!

Önceki gün yaptığımız haberde bir vatandaşın sosyal medyada paylaştığı videoda söylediklerine yer vermiştik. İşte vatandaşın o sözleri: "Sayın arkadaşlar; kırtasiyemiz kapalı, baharatçımız kapalı, berberimiz kapalı… Yalnız; dışarıda zücaciyede, ayakkabıcıda, iç giyimcide, kırtasiyede, satılan ürünlerin hepsi karşımızda görülen BİM’de ve A100’de satılıyor. Yani şimdi bu virüs dışarıdaki ayakkabıcıya bulaşıyor, zücaciyeciye bulaşıyor… Ama BİM’in içindeki veya A100’deki satış personeline ve müşterilere bulaşmıyor mu?"

BAKANLIK KISITLAMA ZİNCİR MARKETLERE GETİRDİ

Genelgede, alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

"Marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşlarımızın zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyecek. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek. Daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dâhil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye ve benzeri ürünlerin satışına izin verilmeyecek."

ÖNECEKİ GÜN YAPTIĞIMIZ HABER

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir