• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nusaybin’de ihtiyaç sahibi ailelere verilecek 1100 TL'lik yardımın detayları belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 tedbirleri kapsamında 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında vatandaşların mağdur olmaması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak 1100 TL'lik yardımın detayları belli oldu.

Yardım programının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV), salgın nedeniyle dönemsel ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelere yönelik, başvuruya gerek olmaksızın yapılacağı belirtilirken, yapılacak yardımlar için Nusaybin’de Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Emre Yalçın Başkanlığında koordinasyon toplantısı yapıldı.

Nusaybin Belediyesinde yapılan toplantıya Kaymakamlık, Belediye, Jandarma, Emniyet, Milli Eğitim, Müftülük, SYDV, Sosyal Hizmetler ve PTT Yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere destek olmak amacıyla hane başı 1100 lira tutarında 'Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı' ve 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıkları ödemeleri konusunda yapılacak çalışmaların programı belirlendi.

Yardımların, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü personeli tarafından belirlenen vatandaşların evlerine ulaştırılması ve PTT ile gerekli koordinasyonun sağlanması kararı alındı.

Bankamatik kartı olan vatandaşların ise Ziraat, Vakıf, Halk Bankaları ile PTT ATM’lerinden yardımlarını alabilecekleri ifade edildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir