• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Siirt'te tam kapanma tedbirlerinin uygulanmadığı görüntüler kameralara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında alınan kararla Türkiye genelinde 17 gün sürecek "tam kapanma" uygulaması hayata geçirilmişti. Tam kapanma uygulamasına rağmen kuralları hiçe sayan bazı kişiler, Güres Caddesi'nde yoğunluk oluşturdu.

Kısıtlamaları ihlal edenler hakkında gerekli önlemlerin alınmasını isteyen vatandaşlar, aksi halde dünyayı etkileyen ve yayılım hızı artan salgının daha çok artmasından endişe duyduklarını ifade ettiler.

"İnsanlar sanki gezme amaçlı dışarı çıkıyorlar"

İnsanların kurallara uyma noktasında duyarlı olmadığına dikkat çeken Eğitimci Kemal Gündüz, "Bu şekilde, tam kapanma uygulaması kesinlikle yerini bulmuyor. Tam kapanma dediğimizde sadece zaruri hallerde insanların dışarı çıkması gerekiyordu; fakat şu haliyle baktığımızda insanlar sanki gezme amaçlı dışarı çıkıyorlar. Havanın sıcak olması da belki etkili oluyor; ama bu hastalığın bitmesi için tam kapanmanın uygulanması lazım ama bu haliyle de bu pek mümkün görünmüyor. Yoksa iş yerlerimiz, esnafımız kapandı ve mağduriyetler var." şeklinde konuştu.

"Salgınla bu şekilde mücadele edemeyiz"

Denetimlerin gerçek anlamda yapılmadığını ve yetersiz olduğunu savunan Gündüz, "Alışveriş için yarım saattir dışarıdayım; ama bir yetkilinin tam kapanma ile ilgili bir soru sorduğunu görmedim. Hiç kimse kendini aldatmasın, madem kapanmadan söz ediyorsak bu şekilde mücadele edemeyiz;çünkü bir duyarsızlık var. Sadece vatandaşta değil genel olarak bir duyarsızlık var ve bu şekilde bu hastalığı atlatacağımıza inanmıyorum." dedi.

Siirtlilerin evde sıkıldığından dolayı kendini ya sokaklara ya da parklara attıklarını ifade eden belediye çalışanı Fatih Artar, "Halkın bu şeklide davranması vakaların çoğalmasına neden oluyor. Bizim halkımızdan ricamız; kurallara uysunlar, özellikle yaşlı vatandaşlar kesinlikle sokağa çıkmasınlar." diye konuştu. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir