• DOLAR 32.543
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.651
  • ...

MERSİN - Dünya Bankası, 2012 yılı Lojistik Performans Endeksini açıkladı. Son göstergelere göre, Türkiye geçen yıla göre 7 basamak atlayarak 27. sıraya yükseldi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, \"Yükseliş sevindirici, ancak ilk 10 hedefine ulaşmak için lojistik alt yapımız yetersiz\" dedi.
Çok fazla lojistik firmanın, stratejik önemin ve limanların olmasının lojistik merkezi olmak için yetmediğini belirten Aşut , \"Lojistik tüm bunların planlanması ve hesaplanmasıdır. Mantıklı bir planlama olmadan lojistik yapamazsınız veya yaptığınız lojistikten para kazanamazsınız. Tüm bu verimliliğin sağlanacağı yer lojistik merkezlerdir. Unutulmaması gereken şey ise, sadece lojistik merkezinin kurulması değil, bunun en verimli bölgeye kurulması gerektiğidir. Bu anlamda, Türkiye`nin İstanbul`dan sonra en büyük dış ticaret merkezi olan Mersin`de yapılması planlanan Mersin Lojistik İhtisas OSB modelinin hala hayata geçmemesi, Türkiye`nin lojistikte ilk 10`a girme hedefi ile çelişmektedir\" şeklinde konuştu. (Osman Öksüz - İLKHA)