• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Besicilere önemli uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Veteriner Sağlık Teknikeri Fahrettin Argış hayvanların ahırlardan meralara geçiş döneminin başladığını belirterek bu dönemde hayvanlara verilecek ilaçlar konusunda besicileri uyardı. Argış, bu dönemde hayvanlara ot değişim ilaçları, yavrulara ise gelişim ilaçlarının verilmesi gerektiğini aynı zamanda kuru otlardan yeşil otlara geçiş dönemi olduğu için ot değişim ilaçlarının verilmesi gerektiğini söyledi.


\"Bu Dönemde Parazit Hapları ve Entrotoksemi İğnelerinin Yapılması Gerekir \"
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Argış, hayvanların yavrulama döneminin yavaş yavaş geride kaldığını belirterek, \"Yavruların sağlıklı gelişmeleri noktasında gerekli iğnelerin yapılmasını ve hapların verilmesini tavsiye ediyoruz. Yine doğuran hayvanların toparlanması ve farklı hastalıklara yakalanmaması adına parazit haplarının verilmesi ve entrotoksemi dediğimiz iğnenin yapılmasında fayda vardır.\" dedi.

 

\"Hayvanların Banyoları Yapılmalı\"
Hayvanların bu süreçte ahırlardan meralara, kuru otlardan yeşil otlara geçiş yaptığını hatırlatan Veteriner Sağlık Teknikeri Argış, \"Bu süreçte parazit hapları ve entrotoksemi iğnesinin yapılması yeterlidir. Önemli bir husus da hayvanlar ahırlardan meralara geçiş yaptığı bu dönemde bir banyo yapılabilirse faydalı olacağını düşünüyoruz.\" diye konuştu.
\"Çiftçilerimiz Her Konuda Bizlere Danışabilirler\"
Ayrıca vatandaşların her konuda kendilerine danışmaları durumunda yardımcı olacaklarını kaydeden Argış, \"Herhangi bir ücret talebinde de bulunmuyoruz. Çiftçilerimiz her konuda bizlere ya da Tarım İl Müdürlüklerine danışabilirler.\" İfadelerini kullandı (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir