• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
29 yıldır halkı ilahilerle sahura uyandırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayabağlar beldesinde ikamet eden 51 yaşındaki Polat, 29 yıldır gece yarısı mahalle ve sokak aralarını dolaşarak vatandaşları sahura uyandırıyor.

Engelli olduğu için başka işle uğraşamadığını belirten 10 çocuk babası Polat, yıllardır Ramazan ayında halkı sahura uyandırdığını söyledi. Daha önceleri yaya gezerek davul ve tenekelere halkı sahura uyandırdıklarını ifade eden Polat, beldenin büyüdüğünü yaya dolaşarak halkın sahura kaldırmanın imkânsız hale geldiğini kaydetti.

Aracına bağladığı hoparlörlerle 1,5 saatlik bir zaman diliminde bütün beldeyi araçla gezerek ilahiler eşliğinde halkı sahura uyandırdığını söyleyen Cengiz Polat, bunun bir gelenek haline geldiğini ve halkın bundan memnun kaldığını belirti.

Kayabağlar beldesinde yaklaşık bin 500 ev bulunduğunu ve 8 bine yakın da bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Polat, 29 yıllık geleneğin geçmişini anlattı:

"Ramazan ayında belde halkını ilahiler eşliğinde sahura uyandırıyorum. Vatandaşlar çok memnun. Eskiden teneke, davullarla 5-6 saatte bütün beldeyi dolaşılarak halkı sahura kaldırılıyorduk ama belde büyüdükçe bu imkânsız hale geldi. Bu işi yapan ben tek kaldım, tam 29 yıldır aracıma bağladığım hoparlörle 1,5 saatte bütün belde sakinlerini ilahiler eşliğinde sahura uyandırıyorum.  Bayrama birkaç gün kala veya arife günü de belde halkı fitre ve zekatlarını bana veriyorlar. Ben de çocuklarımın geçimini sağlıyorum." (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir