• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
 Bu bir rezalet! Camide itikaf yapmak isteyenlere polisten biber gazlı müdahale
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

DOĞRUHABER

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye genelinde, 17 Mayıs Pazartesi günü sona erecek tam kapanma uygulaması başladı.

Gaziantep'te bir grup, valiliğin 'yasak' kararına rağmen camilerde itikaf sünnetini yerine getirmek istedi. Ancak polis grubun camide itikaf yapmasına izin vermedi. Polis ile itikaf yapmak isteyen grup arasındaki gerginlik camide istenmeyen görüntülere sahne oldu. Polis biber gazı ile camideki gruba müdahale etti.  Yaşanan olayları sosyal medya hesaplarında paylaşan ve kendileri Furkan Vakfı Gönüllüleri diyen bir grup mağduriyetlerini dile getirdi. Sosyal medyada polisin müdahalesine tepki yağdı.

POLİS UYARDI BEKÇİ GAZ SIKMAYA DEVAM ETTİ
Paylaşılan görüntülerde, bir bekçinin biber gazı sıktığı sırada başka bir polisin biber gazı sıkılmaması için uyarıda bulunduğu ancak bekçinin ısrarla biber gazı sıkmaya devam ettiği görüldü.

HÜDA PAR'DAN TEPKİ GELDİ

HÜDA PAR Genel Başkan Danışmanı Dr. Halef Yılmaz, sosyal medya hesabından polisin müdahalesine tepki gösterdi. Yılmaz, "Kimin niyeti ne olursa olsun. Oteldeki partiye böyle Camideki itikafa öyle muamelenin kabul edilecek yanı yoktur. Güya İtikaf için yerler ayarlanacaktı. Yer ayarlayıp yönlendirme yapılacağına müdahale ediliyor. Yanlış üzerine yanlışlar hız kesmiyor. Bu görüntü çirkince." dedi.

CAMİLERDE İTİKAF YAPMAK YASAK MI?

İtikaf için farklı illerde farklı kararlar alan müftülükler var. İtikaf bazı illerde yasakken bazı illerde serbest. Muhabirimizin Gaziantep Müftülüğünden aldığı bilgiye göre Valiliğin aldığı karar gereği Gaziantep'te camilerde  itikafa girilmesine izin verilmiyor.

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir